Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık olmasa bile üst düzey bir göreve getirileceği iddialarına yanıt verdi. Soylu, Umre dönüşü AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiğini belirterek, “Nezaket ziyaretinin dışında bilgiler maalesef doğru değil” dedi.

AKP’nin yerel seçimlerde  birçok il ve ilçeyi kaybetmesinin ardından kulislerde Cumhurbaşkanlığı kabinesinde ve parti yönetiminde revizyon yapılacağı iddiaları da yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olası bir değişiklik halinde yeniden kabinede görev alacağı iddiaları gündeme geldi. Soylu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yerel seçimden sonra iki defa görüştüğü, kabinede olmasa bile üst düzey bir göreve getirileceği iddia ediliyor.

Sözcü’den Can Bursalı’ya konuşan Süleyman Soylu, “Nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil” dedi.

Süleyman Soylu isim vererek üç gazeteciyi hedef gösterdi

“FİKRİMİZİ SÖYLEDİK, O TOPLANTIDA CUMHURBAŞKANIMIZ YOKTU”

Soylu’nun Bursalı’ya verdiği cevaplar şöyle:

-Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı’yla görüşüp sunum yaptığınız, yakın gelecekte kabinede olmasa bile önemli bir pozisyonda göreve başlayacağınız iddia ediliyor…

Süleyman Soylu: Umreden geldikten sonra yaptığımız nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil.

– Maalesef vurgusunu neden yaptınız?

Süleyman Soylu: Size yönelik söyledim. Görüşme için maalesef demek Cumhurbaşkanı nezdinde nezaketsizlik olur.

– Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgiler mi doğru değil yoksa aktif göreve başlayacağınız iddiasını mı yalanlıyorsunuz?

Süleyman Soylu: Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik. Hepsi bu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanımız yoktu.