Soylu: Gara’ya giden o, Taşdemir: Yalan ve iftira

Yayın tarihi: 20 Şubat 2021 Cumartesi 11:36 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 1:29 am

Soylu katıldığı bir televizyon programında, Gara’ya giden milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu iddia etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda açıklamalara yanıt veren Taşdemir, “Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Gara’ya giden milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu iddia etti. Soylu, “2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi bundan yaklaşık kısa bir süre önce bizim iknamız sonucu Türkiye’ye teslim oldu. Ailesinin de katkısı oldu. Bunlar geldikleri zaman, terör örgütününü en büyük korkusu bunlarla yapmış olduğumuz mülakatlardır. Bu mülakatların içerisinde, tespit ettiğimiz bir süreç oluştu. 2017 yılında bu ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor. 2017’nin başında sosyal medyadan sosyal medyadan tanıştığı birinin kendisini ikna etmesiyle terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine hemen bir telefon numarası veriliyor. Kendisine verilen telefon numarası veriliyor. O da Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman. Onun yol göstermesiyle beraber terör örgütüne katılıyor. Bazen Gara’ya bazen Mahmur’a gidiyor. En nihayetinde Gara’ya gidiyor. Ve ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki ‘bunu tanıdın mı’ diyor. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir var” dedi. 

Soylu, ‘Gara’ya giden’ milletvekilinin adını vermedi

DİLAN TAŞDEMİR’DEN YANIT

HDP Milletvekili Dilan Taşdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Soylu’ya yanıt verdi. Taşdemir, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.

Soylu’nun programda yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle;

ABD AÇIKLAMASI

  • ABD’nin Gara açıklaması kabul edilemez. 15 Temmuz’da da aynısını yaptılar. Senin muhattabın NATO müttefikin olan Türkiye’nin söylediğidir. Bir terör örgütü değildir.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız hemen cevabını verdi. Dışişleri’ne çağrıldı. Videolar ve fotoğraflar gösterilince hemen cevap alındı.
  • Gara’da daha işimiz bitmedi. Metina’da ve Hakurk’ta ne yaptıysak Gara’da da aynısını yapacağız. Terör örgütünün kendisini idare ettiğini düşündüğü yer Kandil’dir.
  • Terör örgütü ahlaksız bir yapıdadır. Terör örgütünün namussuz elebaşları 18 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği, onları alıp Mahmur’a görüterek terörist olarak eğitiyorlar.

“VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”

  • Irak’ın, Suriye’nin bütünlüğüne saygılıyız. Ama oradan ülkemizi bölmek, parçalamak için ellerinden gelenleri yapanlara da müsamaha gösteremeyiz. Bizim milletimize borcumuzdur.
  • Karayılan’la ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Afrin olmazdı, diyorlardı ama oldu.
  • Türkiye bir yandan terörle mücadele ediyor bir yandan da hastane, otoyol yapıyor. Bizi çekemeyenlerin esas çözemediği Türkiye’nin ortaya koyduğu bu dinamiktir.
  • Türkiye’deki terörist sayısı yüzde 88 nasıl azaldı? Bu sayede. İçerideki terör olayları azalınca bu sefer sınırdan taciz ateşleri açmaya başlıyorlar.
  • Terör saldırılarının yüzde 55’i 60’ı tam anlamıyla sınır ötesinden tacizlerle gerçekleşiyor. Türkiye’nin bunu artık dışarıya doğru kontrol altına alması gerekiyor.

“BU YIL SADECE 1 KİŞİ ÖRGÜTE KATILDI”

  • Geçen yıl 248 terör eylemini engelledik. Yılbaşından bu yana da 21 terör eylemini engelledik.
  • Yılbaşından bugüne kadar sadece 1 kişi örgüte katıldı. İkna ile beraber gelmelerini temin edebilmek için ailelere gidiyoruz, terör örgütüne katılım yüzde 91 azaldı.

“HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİDİR”

  • Terör örgütünün siyasi kolu gibi temsil edilen bir partiden söz ediyoruz. Hâlâ Meclis’te.
  • HDP, terör örgütünün partisidir. Esas esir olan onlardır. Hepsi PKK’nın rehinesidir. Kişilikleri, kimlikleri esirdir. Ve zihnen kirletilmişlerdir.
  • Şunu ifade edeyim. Burada bu evlatlarımızın şehadeti sonrası birçok yalan, dezenformasyon ve herkesi tahrik devreye girdi.
  • Aynı istismarı evlatlarımızın ölümü üzerinden devam ettirmeye çalışıyorlar. Yaptığı yetmemiş, acıyı daha fazla arttırmaya çalışıyorlar.