Soylu, Cumhuriyet gazetesini hedef aldı: Zavallılar

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 2:12 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 2:12 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesini ‘Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ dediği tarikatçı kuruluşlar Suriye’de para basıyor!’ başlıklı haberi üzerinden hedef aldı.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayısında “Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ dediği tarikatçı kuruluşlar Suriye’de para basıyor!” başlıklı bir haber yaptı. Haberde 1 milyon Suriyeli mültecinin ülkelerine dönüşü için hazırlanan briket evleri yapan şirketlerin birçoğunun İsmailağa, Yahyalı, Halidiye, Nur ve Erenköy gibi cemaatlerle ilişkili olduğu belirtildi.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 1 Haziran’da arasında Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ şeklinde adlandırdığı dernek ve vakıfların da yer aldığı STK’ler ile ‘İdlib 100 bin Briket Ev Tanıtım Toplantısı’ düzenledi” denilen haberde, Soylu’yla aynı masada yer alan isimler de paylaşıldı.

‘HAYIRSEVER STK’LARA İFTİRA’

Soylu habere Twitter hesabından tepki gösterdi. “Hayırsever STK’lara iftira atıldığını” öne süren Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Briket evler, Suriye’ye geri dönüşü hızlandırıp, oturumu artırdıkça Cumhuriyet Gazetesi en iyi ve tek bildiği işi yapmış. Hayırsever STK’lara iftira atmış. Geri dönüşler mi rahatsız etti❓
Meselelerin çözülmesi mi korkuttu❓ Göçmenlerden iktidar postu çıkarmaya çalışan zavallılar.”

Süleyman Soylu’dan Ertuğrul Özkök’e tepki