Soylu açıkladı: Maket trafik polisleri geliyor

Yayın tarihi: 24 Ocak 2019 Perşembe 1:56 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2019 Perşembe 1:56 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yol kenarlarına yerleştirilen maket trafik araçlarının kabul gördüğünü ifade ederek, ‘Şimdi de inşallah maket trafik araçlarının yanı sıra maket trafik polislerine de başlayacağız’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da bir otelde düzenlenen “Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme” toplantısına katıldı.

Soylu, 2018 yılında Trafik Kazalarını Önleme Planı’nı oluştuklarını ve uygulamaya başladıklarını ifade etti. Geçen yıl, 2017 yılına göre trafik denetimlerini yüzde 14,2 artırdıklarını söyleyen Bakan Soylu, “Özellikle toplu can kayıplarının yaşandığı otobüslere yönelik denetimlerimizi bir önceki yıla göre 2017’de yüzde 63, 2018’de ise yüzde 11 arttırdık. Hatta zaman zaman Osmanlı’daki gibi ‘tebdili kıyafet’ yaptık, otobüslere yolcu gibi binip, denetimler gerçekleştirdik. Bu şekilde 26 bin 500 aracı denetledik. Okul servis araçları denetimlerimizi de 2017 yılına göre 2018 yılında yüzde 60,5 artırdık. Yetmedi, fahri trafik müfettişlerimizden de destek aldık. 2017 yılına göre fahri trafik müfettişleri sayımızda yaklaşık yüzde 20’lik bir artış sağladık ve bu arkadaşlarımızın düzenlediği 230 bin kural ihlali tespit tutanağını cezaya, sonuca dönüştürdük. Denetim anlayışımız, ceza yazmaya değil, farkındalığı ve algılanan yakalanma duygusunu artırmaya yöneliktir” dedi.

‘MAKET TRAFİK POLİSLERİNE DE BAŞLAYACAĞIZ’

Maket trafik araçları ile ilgili vatandaşlar arasında ve sosyal medyada güzel espriler döndüğünü kaydeden Soylu, “Güzel de bir kabul gördüğünü ifade etmek isterim. Şimdi de inşallah maket trafik araçlarının yanı sıra maket trafik polislerine de başlayacağız. Geçen gün Anadolu’yu dolaşırken bir yerde gördüm, kendim de polis zannettim. İnanın o kadar güzel yapmışlar, o kadar güzel yerlere yerleştirmişler ki, hem uyarıcı, hem denetleyici, hem de kazaların azalmasında çok faydalı olan bir sonuç oluşturmuşlar” diye konuştu.

2019’DA BİN 500 TRAFİK POLİSİ DAHA ATANACAK

Trafik polisliğinin uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu ve buna ağırlık verdiklerini kaydeden Bakan Soylu, “Prensip olarak trafik polislerini başka yerlerde görevlendirmekten yana değiliz. Geçen sene burada 5 bin gibi bir rakam vermiştim. Onun biraz altında kaldık. 4 bin 300 trafik polisi atadık. 700 altında kaldı. Ama 5 bin rakamına ulaşmış olduk. Trafik polisi sayısı yüzde 11 artarak 24 bin 300’e ulaşmıştır. 2019 yılı içerisinde de Emniyet Genel Müdürümüz, Trafik Başkanlarımız ile inşallah bin 500 daha görmek istiyorum. Bin 500 polisimizin de trafik polisi olarak görmek niyetindeyiz” şeklinde konuştu.