Soylu açıkladı: Kaç kişi izin belgesi aldı?

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:25 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:25 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘tam kapanma’ süreci için 691 bin 890 kişinin çalışma izni belgesi, 178 bin 283 kişinin de seyahat izin belgesi aldığını açıkladı.

Ağrı’da güvenli toplantısında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz perşembe akşamı başlayan tam kapanma sürecine ilişkin konuştu. Soylu, “Şu ana kadar muafiyet tanıdığımız sektörlerde e-başvuru, e-devletten çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 691 bin 890. 178 bin 283 kişi de seyahat izin belgesi aldı” dedi.

“DÜN BİR ARKADAŞIMI KAYBETTİM”

Çalışma muafiyeti olanların bu süreçte sorun yaşamayacaklarını belirten Soylu, şunları söyledi:

“Bir arkadaşımı dün korona virüsünden kaybettim. Çocukluğumuzdan beri beraberiz. Bu işin telafi edilebilecek bir tarafı olsa, hep birlikte telafi edelim. 1.5 yıldan beri çocuklar okula gidemiyor, camilerde saf düzenimiz değişti. Bunun hâlâ tezviratını yapanlar var. Yapmayın artık. Çocuklarımız üniversiteye gidemedi. Bir tecrübemiz oldu. Bilim Kurulu’nun tecrübeleri oldu. Hakikaten yapmayın ya. Allah razı olsun vatandaşımızdan, hep birlikte bu mücadeleden başarı ile çıkacağız. Önce sabır, sonra bayram… Tedbirlere uyalım, çocuklarımız okula rahat gitsinler.”