Soyer’den AKP’ye: Bizler saray erkanının değil Atatürk’ün izindeyiz

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 3:39 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 3:39 pm

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında yaptığı konuşması AKP’de ‘rahatsızlık’ yarattı. Soyer, “Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Îzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönemi büyük bir coşkuyla kutlandı. Gündoğdu Meydanı’na akın eden yüz binler hep bir ağızdan marşlar söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, kutlama sırasında sahneye çıkarak, “Yüz yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar” dedi.

Soyer’in konuşması AKP’de rahatsızlık yarattı. AKP Grup Başkanvekili Ömer Çelik, Soyer’in sözlerinin ‘şuursuzluk’ olduğunu söyledi. 

“SARAY ERKANININ DEĞİL BAĞIMSIZLIK İÇİN GÖĞSÜNÜ SİPER EDEN ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ”

Soyer, AKP’ye Twitter hesabından şöyle yanıt verdi:

“Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin!

Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez.

Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz”

 

 

İzmir’de 100. yıl coşkusu! Yüz binler Gündoğdu Meydanı’na akın etti

.