Tunç Soyer: Mesele İzmir’dir asla geri adım atmayacağız

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 7:27 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 2:02 am

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 32 yıl önceki satış sebebiyle soruşturma açılmasına izin verdi. Soyer, “Mesele İzmir’dir temsil ettiği aydınlık gelecek umdudur. Asla geri adım atmayacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soye, İzmir’in kurtuluş gününde Mustafa Kemal Atatürk’ün hain olduğunu söylediği ve İngiliz zırhlısı ile kaçan Vahdettin hakkında söylediği sözler nedeniyle hedefe kondu. Soyer’e kısa bir süre sonra ilginç gerekçelerle soruşturma izni verildi. Belediyenin 32 yıl önceki satışı sebebiyle Soyer’e soruşturma izni verilmesi tepki topladı. İzmir’de belediye başkanları ve meclis üyeleri Soyer’e destek için bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Egemenlik Binası’nda Tunç Soyer’i bugün ziyaret ederek “Yanındayız” mesajı verdi.

Soyer, ziyaret ilişkin şunları dile getirdi:

“Bugün burada bulunan bütün belediye başkanlarına meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 2-3 hafta önce Ordu’daydık dün akşam Brüksel’deydik hem ordu’da hem Brüksel’de hem de daha görmediğimiz nice yerlede İzmir’e büyük bir sempati olduğunu söylemeliyim.

“MESELE TUNÇ SOYER DEĞİLDİR”

Bizler bu makamlarda oturan insanlar olarak biz aydınlık geleceğin temsilcileriyiz. O sempatinin sebebi bu. Mesele sadece Tunç Soyer değildir. Mesele İzmir’dir. İzmir’in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Dolayısıyla saldırılan İzmir’in aydınlık gelecek umududur. Asla geri adım atmayacağız. Her seferinde bağımızın güçlendiğini görmek moral oluyor. Daha büyük bir aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğz. İzmir hep Türkiye’nin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru da bize yaşamak nasip oldu. Olağanüstü iklim yarattılar arkadaşlarımız. Gelecek için umutlanmak için çok sebep var onlardan birisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir”

 

Bakanlık 32 yıl önceki satışı sebep gösterip Tunç Soyer’e soruşturma açılmasına izin verdi