Soyer: İktidara geleceğiz, iktidarda belediyeciliğin de ne olduğunu göstereceğiz

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 4:22 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:22 am

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İktidara geleceğiz, iktidarda belediyeciliğin de ne olduğunu göstereceğiz. Baskılara rağmen dimdik alandayız, asla yıkılmayacağız” dedi.

CHP İzmir ve Manisa Bölge Toplantısı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin katılımıyla yapıldı. CHP’li belediye başkanlarının yıldırma ve engellemelere rağmen hizmete devam ettiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Kirli oyunlara boyun eğmeyeceğiz” dedi. İki yıllık hizmetleri anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirterek örgütten destek istedi.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bugün yapılan CHP İzmir ve Manisa Bölge Toplantısı’na, Salıcı ve Böke’nin yanı sıra CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kani Beko, Özcan Purçu ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye’nin üzerinden kara bulutların eksik olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Ağaçlarımız, ormanlarımız, şehirlerimiz yandı; insanlarımızı kaybettik. Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sel felaketleri nedeniyle 77 canımızı kaybettik. Eğitimsiz ve basiretsiz kadroların, doğayı betonlaştıran, kendilerini ve yandaşlarını zengin etmek dışında başka dertleri olmayanların yönetim anlayışı nedeniyle insanlarımızı kaybettik. Bir buçuk senedir Covid-19 ile uğraşıyoruz. İktidarın bocalayan eylemleri nedeniyle insanların devletin kurumlarına güveni kalmadı. Yardım mesajları nedeniyle soruşturmalar açıldı; üç gün sonra İBAN verildi. Kendi vatandaşının zor gününde yanında olmayan iktidar, Somali’ye 30 milyon dolar yardım gönderdi.

“GELENEĞİMİZDE TARİH YAZMAK VAR”

Toplumu düşmanlaştıran ve bundan medet uman, üç-beş kurumdan ayrı aşrı maaş alan, kendi bakanlıklarına fahiş fiyatlarla malzeme satan, devleti arpalık olarak gören, her türlü yolsuzluğa ve kirli ilişkilere bulaşmış bir iktidar Türkiye’yi yönetiyor. Türkiye’nin başındaki en büyük felaket, AKP iktidarıdır. Kadın cinayetlerinin, insan hakları ihlallerinin, FETÖ ve PKK’nın da sorumlusu AKP iktidarıdır. Tunç Soyer ve diğer başkanlarımıza uygulanan yıldırma ve engellemeler, hak ettiği cevabı bundan sonra da alacaktır. Ne başkanlarımız ne de biz, bu kirli oyunlara asla boyun eğmeyeceğiz. Bizim karakterimizde mücadele var, geleneğimizde tarih yazmak var.”

TUNÇ SOYER: CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık süreçteki çalışmalarını tek tek anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şöyle konuştu:

“İki yıllık çalışmamız sonucu İzmir’e 16 milyar liralık yatırım yaptık. Bize hep ‘Çalışmalardan haberimiz yok’ deniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en çok çalışan ve üreten belediyelerden biridir. ‘Tanıtım yetersiz’ deniyor. Astığımız bilboardları ne kadar tutabiliriz, daha ne kadar televizyon programına çıkabiliriz, gazeteye çıkabiliriz. Sosyal medya diye bir şey var. Beğenerek destek olabilirsiniz, bu da kıymetli. İktidarın yolu yerelden geçiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. İlçe belediye başkanlarımızın tamamı daha fazla nasıl hizmet üretiriz telaşında. 4,5 milyon İzmirliye hizmet veriyoruz. Yanımızdaki arkadaşlarımızın sahip çıkmasını, hizmetlerin güvene dönüşmesini sizlerden bekliyoruz. Hizmete devam edeceğiz. Bizim bu çalışmalarımızın siyasallaşması için destek verin. Siz o güveni verirseniz birlikte büyüyeceğiz. İktidara geleceğiz, iktidarda belediyeciliğin de ne olduğunu göstereceğiz. Baskılara rağmen dimdik alandayız, asla yıkılmayacağız. Bu milletin daha iyi yere layık olduğunu biliyoruz. Oraya taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”