Sosyalist Güç Birliği’nin eylemine gerici saldırı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2022 Cumartesi 4:47 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2022 Cumartesi 10:55 pm

Sosyalist Güç Birliği’nin (SGB) Kadıköy’deki eylemine katılan yurttaşlara gerici bir grup saldırdı. Gerici grup gözaltına alındı. Sosyalist Güç Birliği’nden yapılan açıklamada gericiler için suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

HABER: İREM YILDIRIM

Sosyalist Güç Birliği, “Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak: Laiklik kazanacak” sloganıyla Kadıköy’de toplandı. “Tarikat, cemaat düzenine son”, “Yobazlardan hesabı emekçiler soracak”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Yobazlardan hesabı kadınlar soracak”, “Tarikat cemaat hepsi kapatılsın”, “Gerici hırsız halk düşmanı AKP” sloganları atılan eyleme katılanlara bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

SGB’nin eylemi sırasında 5 kişiden oluşan, ellerinde Arapça ifadelerin yazılı olduğu kırmızı bayrak ve mavi bayrak üzerinde üç hilal amblemli bayrak taşıyan gerici grup saldırıda bulundu. Şahıslar, polis tarafından gözaltına alındı. Grubun bir gün önce @dailiyislamist kullanıcı adlı bir Twitter hesabından tehdit mesajı paylaştığı ardından mesajı sildikleri öğrenildi.

Sosyalist Güç Birliği’nin avukatları, tehdit ve provokasyon girişimi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

“LAİKLİK OLMAZSA OLMAZDIR”

SGB adına konuşan Oğuz Oyan, “Cumhurbaşkanı laikliğe aykırı her düzenlemeye arka çıkmayı, Anayasa’nın egemenliği düzenleyen maddesin karşı çıkmayı sürdürerek tarikat ve cemaatlerin, kaynağını Anayasa’dan almayan devlet yetkisi kullanmalarına göz yummayı günlük uygulamalara dönüştürdü. Tarikatların askeriyede, yargıda, eğitimde, devletin her kurumunda hatta toplumun bütün kılcal damarlarında örgütlenmelerine, kamu kaynaklarını sömürmelerine zemin hazırlamaktan geri durmadı” dedi.

Hiranur Vakfı’ndaki istismar olayına hatırlatan Oyan “Laiklik demokratik bir rejimin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin bugünkü görüntüsü tam da budur. Her ikisi de yoktur. Sosyalist Güç Birliği, emeğin Cumhuriyetini kurma yolunda laiklik alanını en önemli mücadele başlıklarından biri olarak boşuna seçmedi” ifadelerini kullandı.

“YAŞANANLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR”

Oyan’ın ardından koşan Güven Gürkan Öztan da, “Bir avuç zengin servetine servet katarken halkı yoksullaştırıyor. Yoksul halkı da imam hatiplere, cemaat yurtlarına, dinci yapılanmalara mahkum ediyor. Çocuklar, gençler, kadınlar yıllardır tarikat evlerinde istismara ve şiddete maruz kalırken, yaşananlara münferit deyip üstünü örtülüyor” şeklinde konuştu.

 

 

KESK’e TBMM önünde polis engeli