E-Devlet’te sosyal yardım vurgunu

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 9:07 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:03 pm

Gaziantep’te Ramazan Yılmaz adlı yurttaş, e-devlet üzerinden bilgilerini kontrol edince kendisi adına çok sayıda sosyal yardım alındığını fark etti.

Ramazan Yılmaz, 4 yıldır çalıştığı Ukrayna’dan ocak ayında Türkiye’ye gelince, e-devlet şifresi aldı. Yılmaz, bilgilerini kontrol ettiğinde kendisine farklı tarihlerde 6 kez sosyal yardım yapıldığını fark etti.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Avukat İbrahim Keskin, İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “Bu sosyal yardımların bir kısmı direkt nakit para, bir kısmı kömür yardımı ve bir kısmı da fatura desteği altında yapılmıştır. Ancak yardımların yapıldığı tarihlerde müvekkilimiz Türkiye’de değildi ve yardım almak için herhangi bir müracaatta da bulunmamıştır” şikayetinde bulundu.

“YARDIM KAYITLARI İSTENDİ”

Yardımların hangi kurum tarafından yapıldığının tespit edilmesi istenen dilekçede, şöyle denildi: Bu işlemler açıkça kamu malına karşı nitelikli şekilde hırsızlık yapıldığını, görevin kötüye kullanımı suçunun varlığına ve irtikap suçunun varlığına işaret etmektedir. Suçların kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiğini müvekkilimiz bilmemektedir. Tüm yardım kayıtları istenerek yardımların usule uygun yapılıp yapılmadığının ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığının araştırma konusu yapılarak yolsuzluğun hangi boyutta olduğu hususlarının tespiti zaruret arz etmektedir. Zira buna benzer başka şahısların da adı kullanılarak benzer suçlar işlendiğini tespit etmiş durumdayız.”

“2016’DAN BERİ YAPILIYOR”

İYİ Parti Islahiye İlçe Başkanı olan Avukat İbrahim Keskin “Vatandaşa ulaşması gereken yardımlar maalesef yandaşa ulaşıyor. Çok üzücü. Vicdanları yaralıyor. Bu olayın takipçisi olacağız. Bu yolsuzluk 2016 yılından beri devam ediyor” dedi.