Sosyal mesafe lafta kaldı! Zeytinburnu’nda halk sokağa akın etti

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 4:44 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 4:59 pm

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirleri amacıyla 15 gündür yaya trafiğine kapalı olan 58. Bulvar Caddesindeki yasak bugün itibarıyla sonlandı. Yasağın kalkmasını fırsat bilen vatandaşlar cadde üzerindeki dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Evde kal çağrısı yine lafta kaldı! Sokaklara akın ettiler!

İstanbul Zeytinburnu’nda 15 gündür yaya trafiğine kapalı olan 58. Bulvar Caddesine vatandaşlar  yasağın bitmesinin ardından akın etti. Sosyal mesafeye kuralının ihlal edildiği cadde 10 Mayıs tarihine kadar yaya trafiğine kapatıldı.

“KONTROLLÜ ŞEKİLDE YAYA TRAFİĞİNİ YÖNETİYORUZ”

Yaya trafiğine açılmasının ardından büyük kalabalıkların oluştuğu cadde ile ilgili açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “Dün gece itibariyle vatandaşlarımızın kurala uyduklarını gördük” ifadelerini kullandı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un açıklamaları şöyle:

 

“Burada oturan hemşehrilerimiz, buradaki esnafımız, buradan alışveriş yapanlar, bu alanı kullanabiliyorlar. Kontrollü bir biçimde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yaya trafiğini yönetiyoruz. Bu kararı aldık çünkü burası Zeytinburnulu hemşehrilerimizin mutlaka uğradığı, akşam hava aldığı bir yer, burada sosyal mesafeyi korumakta çok zorlanıyorduk.

Dün gece itibariyle vatandaşlarımızın kurala uyduklarını gördük. Bunu görmekten çok mutlu oldum. Zeytinburnu’nda Koronavirüs yayılımını engellemek, azaltmak üzere elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Zeytinburnu’muzda başta 65 yaş üzeri olmak üzere bütün hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Onlar güvenle evde kalabilirler, biz onların her türlü ihtiyacını gidermek için sahadayız ve tüm gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi

15 GÜN DAHA KAPALI KALACAK

Yeni tip Coronavirus (Covid 19) ile mücadele kapsamında İstanbul Zeytinburnu ilçesinde daha önce 15 gün süre ile kapatılan cadde ve meydanın 10 Mayıs tarihine kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Covid 19 tedbirleri kapsamında Zeytinburnu ilçe hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kararla 12 Nisan gecesinden itibaren 15 gün süre ile kapatılan 58’inci Bulvar Caddesi ile İstasyon Meydanı, ilçe kaymakamı Mehmet Makas tarafından yapılan açıklama ile 10 Mayıs tarihine kadar kapalı kalacağı duyuruldu.

Makas, yaptığı açıklamada; “Saygıdeğer Zeytinburnu Halkımız, İlçemiz 58 Bulvar Caddesi ile devamındaki yaya yolu ve İstasyon Meydanı 27 Nisan 2020 00.00 ile 10 Mayıs 2020 23.59 tarih ve saatleri arasında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile yaya trafiğine kapatılmıştır. Esnaf İzin Belgesi olanlar ile zaruri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirtilen bölgeden geçmek zorunda olanlar bu karardan muaf tutulmuştur. Kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır. Sağlıkla kalın, evde kalın.” İfadelerine yer verdi.