Sosyal medyadan Ali Erbaş’a günaydın tepkisi

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 10:52 am - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 10:52 am

Laikliği hedef alan açıklamalarıyla tepki toplayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “günaydın” sözüyle yapılan selamlaşmayı cahiliye dönemi adeti olarak yorumlaması tepki çekti.

Yaptığı açıklamalarla tepki çeken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, kamu kaynaklarıyla baskısını yaptırdığı “Ramazan Günlükleri” kitabında selamlaşma ile ilgili kullandığı ifadeler sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Erbaş’ın geçtiğimiz günlerde verdiği midye fetvası da tepki çekmişti.

Ali Erbaş’ın son incisi: Sabah ‘Günaydın’ demek cahiliye dönemi adeti

Erbaş’ın, Ramazan Günlükleri adlı kitabında, “Günaydın” ve “Tünaydın” şeklindeki selamlaşma kelimelerine yönelik eleştiride bulundu. Erbaş, kitabın “Aranızda Selamı Yayınız” başlıklı bölümünde, “Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, dünya ve ahiret saadetini temenni etmek olan selamı da bilmezlerdi. “Sabahınız hayat olsun”, “akşamınız hayat olsun”, “aydın olsun” gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı “günaydın”, “tünaydın” ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar. Selam vermekle ilgili ayetler geldikten sonra artık Müslümanlar birbirlerine dua etme amaçlı selamlaşmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Diyanet göre midye, yengeç, karides helal yemek değil

Bu sözler sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. İşte sosyal medyada Ali Erbaş’a gelen tepkilerden bazıları:

 

Midye ve karidesin ardından: Diyanet’ten ‘açık büfe’ fetvası