Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran yazı: Hiç gitmemeliydik

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 1:02 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 1:02 pm

Türk heyetinin Rusya ziyaretinde yaşatılanlarla ilgili kimin kaleme aldığı ortaya çıkmayan yazı paylaşım rekorları kırdı. Türk heyetinin Putin tarafından bekletilmesi, salondaki anlam dolu heykeller ve üzerine Rus devlet televizyonunun iki dakika bekletme görüntülerin yayınlaması üzerine yazılmış önemli bir eleştiri. İşte o yazı:

Hiç gitmemeliydik…

En can acıtan yanı kapının yanındaki koltuğa oturuyor olmasıydı! O görüntü ne Cumhurbaşkanımın daha ötesi hiç bir insanın düşmemesi gereken bir durumun özetidir. ‘Ne olacak ki bizde onu beklettik’, ‘yine bekletiriz’ diyenlere iki çift söz etmek isterim;

36 Rus askerini bir sebeple öldürün, sonra Putin’i ekibi ile tam kadro Ankara’ya getirin sonra kapıda iki dakika bekletin içimiz soğumaz .

Moskova’da Türk heyetini kabulde dikkat çeken iki ayrıntı: Büyük Katerina ve Rus askerleri

TRT gelişlerini 7 farklı açıdan çeksin ve akşam haberlerine kronometre koyarak dalga geçerek alaylı bir haber yapın sonra 6 saatlik toplantıdan özür diletmeyi bırakın, ellerinde olan yerleri dahi kaybedecek bir anlaşmayla Ruslar kıçlarına baka baka gitsinler. Mütekabiliyetin anlamına sözlükten bakarak okuyalım ve rahatlayalım.

Başta da dediğim gibi evet çok üzüldüm. Tam olarak neye üzüldün derseniz karışık duygular.

Yaşlı ve yorgun görüntüsüne mi? Ülke olarak küçük düşürülmemize mi? Putin’in bu kabalığına boyun eğmek zorunda kalışına mı?

Ama çok üzüldüm o banka oturma anı beni kahretti…

Bu yapılan hareket parti ayırmaksızın bu ülke üzerinde yaşayan ve bu ülkeye gönülden bağlı dünyadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılmış büyük bir hakarettir.

Daha önce Trump’ın mektubu vakası gibi saat farkını unutup Fırat Kalkanı cevaptır diyecek bir medyada yok.

Rusların ‘Putin Erdoğan’ı bekletti’ haberinin tam metni yayınlandı

Çünkü vaaka alenen Rus devlet televizyonunda yayınlanıp hakaretin alenileşmesi nedeniyle ‘kapıda karşıladı’ ‘bizde beklettik’ kısmına döndürüldü.