Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran illüzyon testi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 1:47 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 1:47 pm

Sosyal medyada gündem olan illüzyon testinde bazı kişiler kedi, bazı kişiler ise geyik gördü. Peki siz ne görüyorsunuz?

 

Elbise, ayakkabı rengi, sayı testi ve çizgilerin arkasına saklanmış rakamlar derken yeni bir fotoğraf gündem oldu. Bu kez sosyal medya bir optik illüzyon testini tartışıyor. Sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede gündem olan yeni illüzyon testi kullanıcıları ikiye böldü.

Bazı kullanıcılar görüntüde kedi gördüklerini söylerken bazıları da gördükleri hayvanın geyik olduğu konusunda ısrar etti.

RESME NASIL BAKTIĞINIZA GÖRE DEĞİŞİYOR…

Sözcü’nün haberine göre aslında görüntülerde bir hayvan yok. Sadece beyninizin nasıl çalıştığına bağlı olarak bu hayvanlardan birini görmeniz mümkün. Gördüğünüz hayvan görüntünün bir parçası değildir, bu sadece onun yarattığı optik bir illüzyondur. Bu resme nasıl baktığınıza göre de değişir…

Uzmanlar, bazı insanların görüntülerde kedi veya geyik göremediğini belirtirken, bu hayvanları görebilme sürelerinin de herkeste farklı olduğuna vurgu yaptı. Eğer hayvanları görmekte zorlanıyorsanız resmi küçültüp büyültmeyi, ekranın uzaklığıyla oynamayı deneyebilirsiniz. İnsanların çoğunun görüntüdeki kediyi gördüğü ancak çoğunun geyiği bulamadığı belirtildi.

Eğer siz de kediyi bulup geyiği göremediyseniz bir böyle bakabilirsiniz;