Sosyal medyada gündem olan Nutella’dan açıklama geldi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 1:47 am - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 1:47 am

Sosyal medyada ‘Helal değil’ tartışmalarıyla gündeme gelen Nutella, konuya ilişkin tartışmaları sonlandırdı. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Nutella Türkiye ürünlerinin ‘helal sertifikası’na sahip olduğunu söyledi.

İtalyan firması Ferrero Spa’nın en tanınmış ürünlerinden biri olan çikolatalı fındık ezmesi Nutella’nın sosyal medya hesabı Twitter’da bir soruya verdiği cevap çok konuşuldu.

Nutella Amerika hesabına “Nutella helal mi?” diye soran bir genç “Hayır helal değil” yanıtını aldı.

Özellikle Tükiye’deki kullanıcıların verdiği olumsuz tepkilerin ardından Nutella Türkiye’den açıklama geldi. Açıklamada hatalı tweet atıldığı söylenerek özür dilendi.

Resmi Twitter hesabından üzerinden açıklama yapan Nutella Türkiye şu ifadeleri kullandı:

“Dünya çapında satılan tüm Nutella, Helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin % 90’ından fazlası halihazırda üçüncü bir şahıs tarafından Helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları sertifikalandırma sürecindeyiz. Daha önceki tweet’imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz” açıklaması yapıldı.

Bu olayın ardından bazı Türkiye firmaları sosyal medyada ürünlerinin fotoğraflarını “%100 Halal” notunu ekleyerek paylaştı.