Sosyal medyada gündem olan ‘Luppo’nun altından dram çıktı!

Yayın tarihi: 14 Nisan 2020 Salı 3:31 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 3:37 pm

10 Nisan Cuma akşamı saat 22.00’de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle telaşa kapılan yurttaşlar market ve fırınlara akın etmiş, sosyal mesafe kuralı göz ardı edilmişti. Ancak o akşam marketten Luppo alan bir kişinin görüntüsü sosyal medyada gündem olmuş ve bazı çevreler tarafından tepki çekerek, dalga konusu olmuştu.

AKP iktidarının 10 Nisan Cuma akşamı aniden sokağa çıkma yasağını ilan etmesi, market ve fırınlarda izdiham yaşanmasına neden olarak büyük tepki çekmişti.

Hükümete yakın yandaş yazarlar görüntülerden halkı sorumlu tutarak aşağılayıcı cümleler kurmuş ancak yasağın son saatlerde duyurulması binlerce yurttaş tarafından ‘yönetemiyorsunuz’ yorumlarına neden olmuştu.

Yandaş yazardan halka hakaret: Ahmaklar, hödükler

Yasağın ilan edildiği o gece en ilgi çeken görüntü ise elinde Luppo olan bir yurttaştı…

Bazı sosyal medya kullanıcıları Luppo alan yurttaşla dalga geçerek, tepki dolu paylaşımları ardı ardına sıraladı.

KOMŞUSU ANLATTI: BİRKAÇ AY ÖNCE İŞTEN ÇIKARILDI

Bugün ise sosyal medyada Luppo alan vatandaşın hikayesini komşusu olduğunu iddia eden (Twitter’da paylaşılan ve kaynağı teyit edilmeyen, sahte haber olma olasılığı olan) bir Twitter kullanıcısı şöyle anlattı:

“Herkese selamlar.. Şu sokağa çıkma yasağı haberi gelince markete gidip luppo alan ve herkesin kızdığı ya da dalga geçtiği kişi benim kapı komşum. Bu olay hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

Marketten Luppo alan ve tüm Türkiye’nin dalga geçtiği kişi bu koronavirüs olayları daha başlamadan bir kaç ay önce işten çıkartıldı ve ne yazıkki maddi durumu pek iyi değil. Yani evine öyle günlerce yetecek kadarerzak alacak durumu yok.

10 Nisan Cuma gecesi kapımı çaldı “abi zor durumdayım varsa şu kadar borç verir misin gidip bir şeyler alacağım” dedi. İstediği para da gerçekten çok ufak bir para.

“HERKES SANIYOR Kİ BEN SADECE LUPPO ALMAK İÇİN ÇIKTIM”

Bu luppo olayı sosyal medyada gündem olunca kendisinin bana söylediğini aynen yazıyorum:

“Abi markete gittim market ana baba günü önce makarna ya da pirinç almak istedim kalmamıştı sonra ekmek almak istedim o da yoktu. O izdiham içinde o marketten çıkıp başka markete gidemezdim ve aç kalırdım korkusu ile direk önüme çıkan ilk yiyeceği aldım.

Herkes sanıyor ki ben sadece luppo almak için evden çıktım ve virüs kapma riskini alarak o kadar insanın arasına girdim. Zaten evden apar topar çıktığım için ne maske ne eldivenim vardı. Sadece anlık dürtü ile aç kalmaktan korktum” dedi.

Ve arkadaşlar bildiğiniz gibi fırınların açık olacağı filan en son açıklandı yani bu komşum markete giderken fırınların açık olacağını, ekmek dağıtımı olacağını bilmiyordu. Kendisini de uzun süredir tanırım çok saf ve çok naif bir insan kendisi.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Herkesin maddi durumu günlerce haftalarca yetecek kadar erzak almaya yetmeyebilir. İnsanı tek bir fotoğraf karesi ile küçümsemek ona kızmak ne kadar doğru?

Adam sadece aç kalmaktan korkmuş ve parasının yeteceği markana, ekmek, pirinç falan bulamayınca önüne çıkan ilk şeyi aldı hepsi bu. Ama günlerdir sosyal medyadan herkes kızdı ve dalga geçti kendisi ile o yüzden bunları yazmak istedim.

Herkese saygılar sevgiler.”