Sosyal medyada gündem olan görüntülerdeki silah oyuncakmış!

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 2:07 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:25 am

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik İstanbul Göktürk’te silahla yürürken gördüğü çifti sosyal medyadan paylaştı. Paylaşım üzerine inceleme başlatan Emniyet silahın oyuncak olduğunu duyurdu.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk mahallesinde bir çift, ellerinde silahlarla gezinti yaparken DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik tarafından görüntülendi.

Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Çelik şu notu düştü: “Bugün Göktürk gölet bölgesinde yürüyüş parkurunda bizzat resmini çektiğim çift ellerinde silahlarla yürüyordu. Kadının elinde kısa namlu silah pek görünmese bile güvenlik müdahale edeceğini söyledi. Ülkenin geldiği durum. Saat: 19.32 Yer : Göktürk Göleti.”

POLİS ULAŞAMADI: OYUNCAK OLABİLİR

Paylaşımın ardından Birgün’e konuşan Çelik, bugün Eyüpsultan Emniyet Müdürlüğü’nden arandığını ve kendisine şahıslara ulaşılamadığının bildirildiğini söyledi. Çelik, dün akşam yaptığı şikâyet ardından ilk olarak bir polisin gayriciddi bir tavırla silahların oyuncak olabileceğini söylediğini belirtti.

KAYMAKAMLIK PAYLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERDİ

Eyüpsultan Kaymakamlığı olayla ilgili “Göktürk Göleti’nde silahla göründüğü ifade edilen şahsa yönelik, 07.08.2023 tarihinde Emniyet mensuplarınca, görüntünün alındığı yerde yapılan kontrol neticesinde; silahın oyuncak olduğu ve başkaca da bir olumsuzluk olmadığı tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” paylaşımında bulundu.

Paylaşıma görüntüleri gündeme getiren DEVA Partili Çelik ise şu yanıtı verdi: “Emniyet ile yaptığım görüşmede şahıslara ulaşılamadığı ve araştırmanın sürdüğü henüz iletilmişken; Yanında çocuğu olmayan iki yetişkin iki oyuncak silahla ormanda görülüyor ve güvenlik noktasından çıkış yapmadan kayboluyor. Şahıslara ulaşılmadan yaptığınız güven veren açıklamadan dolayı teşekkür ederim. @TC_icisleri @TC_istanbul @AliYerlikaya

OYUNCAK SİLAHMIŞ!

DHA’nın haberine göre ise görüntülerin ardından konuyla ilgili inceleme başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüphelinin olay günü elinde silahla gezerken bölgede görev yapan polis memurları tarafından fark edildiğini, ekiplerin şüpheliyi durdurarak elindeki silahı aldığı ve yaptıkları incelemede silahın oyuncak olduğunu tespit ettiğini belirledi.

Çocuklarına ait olduğu öğrenilen oyuncak silahı taşıyan şüphelinin aracını da arayan ekipler, herhangi bir olumsuzluğa rastlamayınca şüpheliyle ilgili herhangi bir işlem yapmadı.

AVUKAT ÇELİK: AIRSOFT DA OLSA YASALARA AYKIRI

Avukat Bilal Çelik, bir sonraki sosyal medya paylaşımında şunları söyledi:

Her duyarlı vatandaşımızın yapması gerektiği gibi oluşabilecek bir terör eylemini engellemek amacıyla kolluk kuvvetlerimize ihbarımı yaptım, silahın gerçek olmayışı ve böyle bir durumla karşılaşmamış oluşumuz beni de sevindirmiştir fakat silah gerçek değil Airsoft olsa dahi, Airsoft silahın ülkemizin yasalarına göre taşınma kurallarına aykırı bir durum vardır. Airsoft silahın ya kutusunda ya da uç kısmında kırmızı ya da turuncu bir plastik ile gerçek olmadığını belli eden bir aparat bulunması gerekmektedir. Ayrıca emniyetin açıkladığı görselde bulunan Airsoft silah ile resimdeki silahlar aynı değil. Şahısların ifadesi veya başvuruları resmî olarak kamuoyu ile paylaşılmadı. Ben vatandaş olarak oyuncak bile olsa (taşıması yasaktır) üstüme düşeni yaptığımı belirtmek isterim.