Sosyal medyada Ezgi Mola’ya destek yağdı

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 3 Ekim 2021 Pazar 2:00 pm

Ezgi Mola sosyal medyayı arkasına aldı. Geçen yıl Batman’da intihar eden İpek Er’in ardında bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan’a Ezgi Mola’nın sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı.

Herkesi derinden etkileyen olayda ünlü oyuncu Ezgi Mola’ya sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bulunduğu paylaşım yüzünden Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. İşte o davanın kararı bugün açıklandı. Karara göre Ezgi Mola’ya 5 bin 200 TL para cezası verildi. Mahkemenin verdiği kararın ardından sosyal medyadan Ezgi Mola’ya destek yağdı.

 

Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş tarafından hazırlanan iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda “Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, ‘tecavüzcü, şerefsiz’ şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca ‘şerefsiz’ kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

iPhone 14, 2 TB depolama alanı sunacak