Sosyal medyada depremzedeleri dolandırma teşebbüsüne hapis cezası

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 2:44 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 2:51 pm

Depremzedelere yardımda bulunacağını söyleyerek sosyal medyada para isteyen sanığa “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Sosyal medyada Erhan Başzurna isimli kişi 13 Şubat 2023’te depremzedelere yardımda bulanacağı söyleyerek IBAN numarasını paylaştı. Şikayet üzerine polis olayla ilgili inceleme başlattı ve Başzurna’nın bu şekilde insanları dolandırdığını tespit etti. Şüpheli Başzurna daha sonra gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

Depremzede öğretmenlere tayin hakkı

Başzurna polisteki ifadesinde hesabına para gelmediğini, para gelseydi deprem bölgesindeki insanlara yardım yapacağını ve amacının dolandırıcılık olmadığını iddia etti. Şüpheli “Olay anında alkollüydüm. Hap kullanmıştım. Herkesten özür dilerim, serbest bırakılmayı talep ederim” dedi.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde sanığın hesabına bugüne kadar olayla bağlantılı bir ödeme yapılmadığı belirtilerek 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

1 YIL 8 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, sanık Erhan Başzurna’yı “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız geçmişini de dikkate alan heyet, hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verip tahliye etti.