Sosyal medya paylaşımına anında soruşturma açan savcılar nerede?

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 8:56 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 6:44 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerine TRT’de katıldığı programda bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etmişti. Soylu HaberTürk’te yayınlanan programda ise TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tarafından kendisine defalarca sorulan “Peker’den 10 bin dolar alan kim?” sorusuna “Savcıya açıklayacağım” diye yanıt vermişti. Soylu’nun iddiasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen henüz bir adım atılmadı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker’in kendisi hakkında iddialarına yanıt verdiği bir televizyon programında, “Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş” demişti.

Soylu’nun “Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi” açıklaması ülke gündeminde en çok konuşulan konular arasında yer alırken henüz iddiaların odağındaki isim açıklanmadı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ HaberTürk’te yayınlanan programda Soylu’nun iddia ettiği isimin kim olduğunu defalar sormasına rağmen bir cevap alamadı. Soylu, iddiasında bahsettiği kişiyi savcıya açıklayacağını belirterek soruyu geçiştirdi.  Ancak en ufak muhalif eleştiride hemen harekete geçen savcılar İçişleri Bakanı başvurduğu halde hala Bakan Soylu’nun ifadesine başvurmadı.

Soylu, Sedat Peker’in iddialarına karşı harekete geçti!

METİN KÜLÜNK İDDİASI 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’ya yönelik çağrısında Peker’den kimin para aldığını açıklamasını istedi. Ankara’dan gelen kulislere göre söz konusu iddianın da sahibi AKP’li Metin Külünk…

Süleyman Soylu ile Metin Külünk arasında uzun süredir pek çok gerginlik yaşandığı kamuoyunda biliniyor. Külünk, son olarak İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma genelgesine de tepki göstermişti. Külünk “Belirsiz Normalleşme Genelgesi işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler” ifadesini kullanmıştı.

2020’de yaşanan dernek baskınıysa ikili arasındaki gerginliğin ulaştığı noktanın göstergesiydi. İddialara göre, eski AKP milletvekili Metin Külünk’ün çalışanları Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi Derneği’ni bastı. Milli Beka Hareketi Derneği Başkanı Murat Şahin, baskın anına dair görüntüleri paylaştı. Milli Beka Hareketi Derneği Başkanı Murat Şahin, Külünk’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eleştirilerine karşı Soylu’nun yanında yer aldıkları için bu saldırının hedefi olduklarını iddia etti.

Peker’den ayda 10 bin dolar alan AKP’li Külünk iddiası