Sosyal medya fenomenleri dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 14 Kasım 2021 Pazar 11:26 am

Sosyal medya fenomenleri dolandırıcılık suçlaması nedeniyle tutuklandı. Beklenmeyen bu olay oldukça ilginç bir arka plana sahip.

Aralarında fenomenlerin de bulunduğu 16 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan olay büyük şaşkınlık yarattı. Bir suç şebekesi vatandaşlara ödül kazandığını belirtip bunun vergisini talep ediyordu.

Genellikle bu tür dolandırıcılık işlerinde iPhone kazandınız gibi ifadeler yer alır. Mesela iPhone 13 kazandığınızı söyleyip belirli bir miktar para yatırmanız halinde bu ödülü alabileceğiniz belirtiliyor. Bazı vatandaşlar ne yazık ki bu tür dolandırıcılık tuzaklarına düşüyor. aralarında Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu gibi isimlerin de bulunduğu bir grup bu nedenle tutuklandı.

Sosyal medya fenomenleri

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü siber suçlarla mücadele şubesi tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte suç şebekesi yakalandı. Bu şebekenin sosyal medya üzerinden oynanan oyundan para ödülü kazananlara mesaj attığı açıklandı. Bu mesajda belirli bir miktar para yatırmaları halinde kazandıkları paranın hesaplarına geçeceği yalanı söylendi.

 

Yapılan operasyon ile birlikte 18 kişi gözaltına alındıktan sonra bunlardan 2 tanesi serbest kaldı. Geriye kalan 16 kişi ise tutuklandı. Sosyal medya fenomeni olduğunu söyleyen Simge Barankoğlu geçimini reklam alarak sağladığını belirtti. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen sosyal medya fenomenleri dolandırıcıları tanımadıklarını söyledi. Yaşanan bu olaylar nedeniyle sosyal medya fenomenleri suçlamalarla baş başa kaldı.

Tutuklanan bu grubun ne zaman yargı karşısına çıkacağı henüz netleşmedi. Ancak kısa bir süre içerisinde tarihin netleşmesi bekleniyor. Bakalım fenomenler serbest kalabilecek mi?

Market poşetleri zam listesine giriyor: 2022 fiyatı belli oldu