Sosyal medya devlerine intihara mi sürüklüyorlar?

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 6:38 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir anne, kızının intihar etmesinin sorumlusu olarak gördüğü Instagram ve Snapchat’e dava açtı.

Sosyal medya devlerine intihara sürükleme suçlaması! Sosyal medyanın 7’den 70’e herkes için bağımlılık tehlikesi arz ettiği bilinen bir gerçek. Bugüne kadar milyonlarca kişinin sosyal medya bağımlılığı rahatsızlığından muzdarip olduğu ancak bu durumu kabul edenlerin sayısının ise bir elin parmaklarını geçmediği belirtiliyor. Yani sosyal medya bağımlısı olan çok ancak bunu kabul eden yok.

Tabi bu ayrı bir konu ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bir olay, ailelere bu konuda ne kadar büyük bir görev düştüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Henüz 11 yaşındayken, Instagram ve Snapchat platformlarında aşırı derecede fazla vakit geçiren ve bir süre sonra da bu platformlar olmadan yaşamını sürdüremez hale gelen bir çocuk, maalesef gerçeklik kavramını yitirerek tüm dünyasını sanal alemden ibaret bir hale getirdi.

intihar

Selena isimli bu çocuk, uzun vakitler geçirdiği sosyal medya platformlarında sosyal medya zorbalığına maruz kaldığında bundan ailesinin haberi yoktu. Küçük çocuk bu durumu atlatamadı depresyona girerek bir süre sonra da intihar etti.

Henüz 11 yaşında çocuğunu kaybeden acılı anne Tammy Rodriguez ise, hem uzman psikologlardan aldığı destek hem de geçtiğimiz günlerde bir Instagram çalışanının yaptığı “Instagram yetişkin olmayan kızlar için zararlı bir platform olduğu” yönündeki iddiaları kendisine temel alarak Instagram ve Snapchat için dava açtı.

Bu dava nasıl sonuçlanır ya da gerçekten Instagram veya Snapchat gibi platformların çocuklar üzerinde böyle bir etkisi var mıdır bilinmez ancak bu davanın daha çok ses getireceği bir gerçek.

Kahve tüketmenin yan etkileri açıklandı!