Sosyal medya dünyasının en büyük isimlerinden ikisine yöneltilen suç, gençlerin kullandığı sosyal medya uygulamalarının bir kez daha tartışılır hale gelmesine neden oldu.

Sosyal medya kavramı her geçen gün biraz daha önemli bir hale geliyor. İlk zamanlarda eğlence ve vakit öldürme aracı olarak görülen bu platformlar, artık günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Peki ama sosyal medya platformları hayatımızı nasıl etkiliyor? Eğer siz otuzlu yaşlarınızı geride bırakmış bir bireyseniz, muhtemelen sosyal medyadan etkilenme olasılığınız daha düşüktür. Bununla birlikte bu platformu kullanan herkesin sizin yaşlarınızda olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Yapılan araştırmalar, gençler arasındaki sosyal medya kullanım yaşının 12’lere kadar indiğini gösteriyor. Bunun anlamı ise, daha çocuk diyebileceğimiz yaştaki kişiler, gündelik yaşantılarında sosyal medyadan fazlasıyla etkilenebiliyorlar. Hal böyle olunca da, bu çocuklar ilgili platformlardan olumlu yetenekler kazanabilecekleri gibi, son derece tehlikeli içeriklere de maruz kalabilmekteler. İşte Amerika Birleşik Devletleri’nde 2017 yılının Kasım ayında gerçekleşen bir hadise de, bu kapsamda bir kez daha gündeme geldi.

Sosyal medya

Molly Russell isimli çocuk 2017 yılının Kasım ayında intihar ederek hayatına son vermiş, arkasında bıraktığı ailesi ise sosyal medya devleri Instagram ve Pinterest’ten şikayetçi olmuştu. Yıllardır devam eden davada artık sona gelinirken, iki sosyal medya devinin birinden yani Pinterest’ten şaşırtıcı bir açıklama geldi. Pinterest, içeriklerinin çocuklara yönelik filtrelenmesi ve olumsuz içeriklerin platformdan temizlenmesi çalışmalarına özellikle 2018 yılından sonra ağırlık vermeye başladığını ve bu nedenle küçük Russell’ın intihar ettiği zaman henüz bu çalışmaların yoğunlaşmadığını belirterek geride kalan acılı aileden özür diledi. Instagram ise, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Molly Russell, intihar ettiğinde 14 yaşındaydı.

Muhabir: ecevit bıktım