Bu nasıl haber reklamı! Spiker: Vatandaşın cansız bedeninin çıkarılışı A Haber farkıyla ekrana getirildi

Yayın tarihi: 29 Ocak 2020 Çarşamba 3:30 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2020 Çarşamba 5:10 pm

Kamuoyunun deprem vergilerini sorguladığı bu dönemde, A Haber spikeri kanalın reklamını depremzedelerin naaşları üzerinden yaptı. A Haberdeki canlı yayında o anlarda “11 sıralarında 3 kişinin cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. Biz de o anları A Haber farkıyla canlı yayında ekranlara getiriyoruz” diye açıklama yaptı.

Kurtarma çalışmaları tamamlandığı Elazığ’da deprem sonrası bir yandan hasar tespit çalışmaları sürüyor; diğer yandan  yaralar sarılıyor. Bütün bu süreç televizyon kanalları tarafından yayınlanmaya devam ediyor. A Haber kanalı deprem sonrası yıkılan bir binanın altında kalan vatandaşların kurtarılma sürecini verdi. Ne yazık ki  son olarak 3 vatandaşın daha cansız bedenine ulaşılmıştı.

 

Sınırdaki yalanı ortaya çıkan A Haber muhabirinden savunma

Bu nasıl haber reklamı!  “Vatandaşın cansız bedeninin çıkarılışı A Haber farkıyla ekrana getirildi”

İşte o anları  diğer kanallar gibi canlı yayınlayan A Haber’de dinleyenleri şoke eden bir habere daha imza atıldı. Kamuoyunun deprem vergilerini sorguladığı bu dönemde, A Haber spikeri kanalın reklamını depremzedelerin naaşları üzerinden yaptı. A Haberdeki canlı yayında o anlarda “11 sıralarında 3 kişinin cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. Biz de o anları A Haber farkıyla canlı yayında ekranlara getirmiştik” diye açıklama yaptı. Açıklamalara rejiden de herhangi bir müdahale gelmeyince skandal anlar aldı başını gitti.

Geride yıkım bıraktı

Elazığ’da geçtiğimiz cuma akşamı saat 20:55’te meydana gelen, AFAD’ın 6.8, Kandilli’nin ise 6.6 büyüklüğünde ölçtüğü depremde, arama-kurtarma ekipleri yaklaşık 67 saatin sonunda çalışmalarına son verdi. Depremde toplam 72 bina tamamen yıkıldı, 41 kişi yaşamını yitirdi, 45 kişi sağ olarak kurtarıldı, 1607 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.