Sosyal medya Berna Laçin’in basın kartı ile aşı olmasını tartışıyor

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 1:39 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 1:52 pm

50 yaşındaki oyuncu Berna Laçin’in basın kartı olduğu için Covid-19 aşısı yaptırması sosyal medyada tartışma yarattı.

Oyuncu Berna Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla BionTech aşısı olduğunu duyurdu. Laçin’in aşı olduğunu öğrenen takipçileri sırası gelmeden nasıl aşı yaptırdığını sordu. Laçin ise basın kartı olduğu için aşı sırasının geldiğini bildirdi.

Ancak bu kez da Laçin’in basın kartı sahibi olması tartışma yarattı. Yıllardır gazetecilik yapan muhalif medya emekçilerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından basın kartı verilmezken, yandaş medyada çalışan gazetecilere verilen basın kartı ayrımcılık içerdiği için basın meslek örgütleri tarafından da eleştiri konusu oluyor.

LAÇİN’DEN ELEŞTİRİLERE YANIT: DEVİR HAKKI YOK

Berna Laçin ise gelen eleştiriler sonrası devir hakkı olmadığı için aşı yaptırdığını belirterek, “Aşı sıran gelip yaptırmazsan birinin daha genç eşine sıra geliyor. Yine bir öğretmene gelmiyor. Aşı sırası gelen hemen aşılanmalı!” dedi. Laçin’in eleştirilere yanıtı şöyle:

Eğer ortada bir torpil rüşvet vs yoksa sırası geldi diye kişilere saldırmak değil sistemdeki hataları dile getirmek gerekir . Bir de aşı olan herkes için iyilik ve herkesim bir an önce aşılanmasını dile getirmek gerekir .
Aksi kötü kalpliliktir .

-60+ ile evli olanların daha genç eşlerinin aşılanması asıl tartışılmalı
-önce sağlık çalışanlarının aileleri aşılanmalı.
-Aşı sıran gelip yaptırmazsan birinin daha genç eşine sıra geliyor. Yine bir öğretmene gelmiyor. Aşı sırası gelen hemen aşılanmalı!

Aşı ile ilgili

-ENabız’dan aşı geldiyse gidip yaptıracaksın, devir hakkı yok, aşı karşıtlığının anlamı yok.
-Basın çalışanlarına aşı önceliğini ben de yeni öğrendim. Ama sadece kartı olanlara imiş bu da bence doğru değil. Tüm 212’liler aşılanmalı.
-Önce öğretmenler aşılanmalı

Bir de size dürüstçe kendini açan insanlara saldırarak, gizli saklı iş yapanları haklı çıkarıyorsunuz , gizli tutmaya teşvik ediyorsunuz ;
bunu iyi düşünün ! Yıllarca bin bir kademede görünen görünmeyen işte çalıştım basın ve medyada, burda hepsini tek tek açıklayamam.
Şimdi hakedişimle ilgili sorgulama yapanlar, ülkenin tek resmî medya ambargosu altındayken, yenilen hakkım hakkında da konuşsa azıcık! Ama yok, herkes işine geldiğince

Laçin’in basın kartı olduğu için aşı yaptırmasına sosyal medyadan gelen yorumlardan bazıları şöyle: