Sosyal Medya Bağımlılığı inanılmaz derecede arttı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 8:33 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 8:33 am

Bilgisayar başında sürekli vakit geçiren insanlardan %99’luk bir kısmı sosyal paylaşım sitelerinden daha çok vakit geçirmeye başladı. Sosyal Medya Bağımlılığı son zamanlarda zirve noktasını görmeye başladı.

Sosyal Medya Bağımlılığı inanılmaz derecede arttı. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve daha birçok sosyal medya platformu  insanları etkisi altına almış olan en büyük isimlerden bazılarıdır. – 6 saatlik bir oranla vakit geçirdiği bilinmektedir. Peki, bu insanlar bu oran süresince neler ile uğraşıyor?

Sosyal Medya Bağımlılığı inanılmaz derecede arttı

Günlük ödevleri için makale yazıyor veya ödev araştırması yapıyor, ansiklopedik bilgileri kurcalıyor ve kendine yeni bilgiler katıyor desek sanırım inananların oranı maalesef %10’u  geçmiyor. Ancak aksine internet insanlara zaten bu yönelimleri yapsınlar sunulduğunu düşündüğümüzde durumun daha vahim olduğunu görebiliyoruz.

Fakat insanların sosyal ağlarda geçirdiği vakit o kadar fazla ki internette yapmaları gereken işlemleri dahi erteliyorlar. Durum böyle olunca sosyal medya bağımlılığı normal hayatta yapmamız gereken işleri dahi aksatıyor. İnsanların hayatında çok önemli bir yer tutan sosyal ağlardan kopmak o kadar mümkün olmayan bir yöntem kılındı ki insanlar telefonlarından dahi artık bilgisayar başında olmadan da erişim sağlayabiliyorlar.

İnsanlar artık gün içerisinde olduçta fazla bir zaman sosyal paylaşım sitelerinde ve ne yazıkki ara verip başka işlere bu kadar önemle ve hevesle zaman ayıramadığı belirlendi. Uzmanlara göre gelecekte bu durum için somut adımlar atılabilir ve ciddi yasaklanmalar da gelebilir.  Bu durum tüm ülkelerde aynı boyutta ve tehlike saçıyor. Öyle ki yabancı ülkelerde buralardan sıyrılmak için psikolojik destek veren kuruluşlar dahi var. Durumlar bu kadar ciddi boyuttayken biz neden bağımlısı olalım ki? Bağımlılık insanların kafasında biten bir unsurdur, isteyen bir insan rahatlıkla sıyrılıp interneti gerçekten amacına uygun bir şekilde kullanabilir. Tek gereken inanç ve çabadır.

Oppo Reno3 Pro! Kavisli 90Hz ekranla su gibi bir deneyim!