Soruşturma başlatılan İngiltere-Danimarka maçı için yeni iddia

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 12:20 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 12:24 pm

EURO 2020’de İngiltere’ye soruşturma açılan Danimarka maçı için yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu sefer de Sterling’in penaltı pozisyonu öncesi Danimarka ceza alanına yöneldiği anlarda sahada ikinci bir topun olduğu iddia edildi.

İngiltere, yarı finalde 1992’nin şampiyonu Danimarka’yı uzatmada bulduğu golle 2-1 yenerek EURO 2020’de finale yükseldi. İngiltere, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Danimarka, Damsgaard’ın 30. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. 39. dakikada Simon Kjaer’in kendi kalesine attığı golle maça 1-1’lik eşitlik geldi ve maçın normal süresi bu skorla sona erdi. İngiltere’ye galibiyeti getiren gol ise 104. dakikada Harry Kane’den geldi.

‘LAZER’ SORUŞTURMASI

Harry Kane penaltı vuruşunu yapmak için beyaz noktaya geçtiğinde, Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel’in yüzüne İngiliz taraftarlar tarafından lazer tutulduğu fark edildi. UEFA konuyla ilgili soruşturma başlattı.

UEFA’dan yapılan açıklamada; İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanan karşılaşmada yaşananlar sonrası açılan soruşturmaya gerekçe olarak taraftarların Danimarka Milli Marşı’nı yuhalaması, rakip futbolculara lazer tutması ve meşale yakması gösterildi.

SAHADA İKİNCİ TOP İDDİASI

Karşılaşmayla ilgili yeni bir daha ortaya atıldı. İngiliz basınının haberine göre, Sterling’in penaltı pozisyonu öncesi sağdan Danimarka ceza alanına yöneldiği anlarda sahada ikinci bir topun olduğu görüldü.

Sterling, topu sürerken ikinci topun hemen yanından geçip ceza alanına girdi ve devamında takımına penaltı kazandırdı. Bu durum da Danimarka cephesi tarafından tepki çekti. Öte yandan kurallara göre, sahada iki topun olması maçın durdurulmasını gerektiriyor.