‘Sorosçu’ iddiasına AKP’li Uçum’dan yanıt geldi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 2:51 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 2:53 pm

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, 50 artı 1 sistemini getirenlerin Cumhurbaşkanına tuzak kurduğunu, bu tuzağı kuranların ise Soros’un AK Parti içinde yerleştirdiği adamları olduğunu söylemişti. İddiaların hedefindeki Mehmet Uçum, Tayyar’a cevap verdi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’e, Şamil Tayyar’ın sorosçu diyerek kimi kastettiğini sordu. Terkoğlu’nun “Şamil Tayyar ‘Sorosçu’ diyerek Mehmet Uçum’u mu kastediyor?” sorusuna Üstün, “Muhtemelen evet” diye cevap verdi.

UÇUM’DAN YANIT GELDİ

Tartışmaların hedefi olan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı sistemindeki Anayasa değişikliğini hazırlayan ekibin içinde bulunan Mehmet Uçum, “Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez.” dedi.

50 + 1 seçim sistemi ile başlayan tartışmalar devam ederken AKP MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının Cumhurbaşkanı’na ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu yazdığı bir açıklama yapmış, tuzak kuranlar olarak bahsettiği kişilerin ise “Soros ve ekibinin AKP içindeki uzantıları” olduğunu söylemişti.

AKP’li Şamil Tayyar: 50+1’i Sorosçular getirdi

Kurtulmuş, Çiçek ve Tayyar ile ters düştü