Sony’ye cinsiyetçilik suçlaması

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 11:42 pm

Eski PlayStation çalışanı Emma Majo, önceki şikayetinin Nisan ayında federal bir yargıç tarafından reddedilmesinin ardından şirkete karşı yeni bir dava açtı.

Axios’a göre, Playstation çalışanının yeni başvurusu, orijinalinde bulunan aynı cinsiyet ayrımcılığı iddialarının çoğunu içeriyor, ancak davanın kapsamı daha sınırlı. Şikayet, daha önceki gibi Kaliforniya’da çalışan kadınlara tazminat ödenmesini talep ediyor. Yargıç Laurel Beeler orijinal davayı reddettiğinde davanın ek ayrıntılarla yeniden dosyalanabileceğini söylemişti. Yeni şikayet öne çıkan dokuz kadının iddialarını içeriyor.

PlayStation

 

Şikayette, “Sony, kadın çalışanlar ve kendini kadın olarak tanımlayanlar da dahil olmak üzere kadın çalışanlara karşı ayrımcılık yapan bir çalışma ortamına müsamaha gösteriyor ve bu ortamı geliştiriyor” deniyor. Konuyla ilgili Sony yorumlarda bulundu. Bu aralar tüm büyük şirketler benzer davalarla uğraşıyor desek yanlış olmaz. Tesla’dan tutun tüm şirketlerde bir cinsiyetçilik suçlaması ve benzer davaların yaşanması söz konusu.

Davaların çözümlenmesi için genelde şirketler belirli bir para ödemek ve uzlaşma yoluna gitmeye çalışmak gibi yöntemler deniyor. Playstation sahibi Sony gibi büyük şirketlerde dahi cinsiyetçilik suçlamalarının yapılması günümüz şirketlerindeki duruma net bir bakış sunuyor diyebiliriz. Şirketin bu davayı çözmek için izleyeceği yol ya da ödeyeceği tazminat ne seviyede olacak bekleyip göreceğiz. Geçtiğimiz günlerde bir Tesla çalışanı da Elon Musk’a cinsel taciz davası açmıştı. Tüm bu olayların varacağı nokta önümüzdeki günlerde belli olacaktır.

Ford 39 bin Expedition ve Navigator SUV’u trafikten çekiyor