Sony yeni kamera sensörü ile fark yaratacak

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 18 Aralık 2021 Cumartesi 11:34 am

Sony, ışık toplama kapasitesini ikiye katlamak için “iki katmanlı transistör pikselleri” kullanan yeni CMOS sensörünü tanıttı. Yeni kamera sensörü dikkatleri üstüne çekecek.

Tipik görüntü sensörleri, aynı katmandaki sinyali kontrol eden ve güçlendiren ışığa duyarlı fotodiyotlara ve piksel transistörlerine sahip. Bununla birlikte, Sony, yeni tasarımın fotodiyotları üste ve piksel transistörlerini aşağıya yerleştirdiğini ve “doygunluk sinyal seviyelerini yaklaşık olarak iki katına çıkardığını” söyledi.

kamera sensörü

Sony, hızlı belleği ve diğer elektroniği doğrudan sensörün altına yerleştiren yığılmış sensörlere öncülük ederek, kameralarda ve akıllı telefonlarda daha yüksek okuma hızlarına ve dolayısıyla hızlı seri çekime ve azaltılmış deklanşöre olanak tanıyacak. Bu son sensör de benzer bir fikir kullanıyor ancak piksel transistörlerini fotodiyot katmanının altındaki ayrı bir alt tabakaya yerleştiriyor. Bu, her katmanın optimize edilebileceği ve Sony’nin sensörün ışık doygunluğunu (iyi derinlik) veya her pikselin tutabileceği yük miktarını ikiye katlamasına olanak tanıyabileceği anlamına geliyor. Bu da, ışık yakalama kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkmasına izin verecek.

Sony’nin yeni kamerası karanlık yerlerde gece veya diğer görüntüleri çekerken gürültüyü azaltarak daha büyük bir sinyal artışı sağlayacak. Sony’ye göre, artırılmış dinamik aralık “düşük ışıkta bile yüksek kaliteli, düşük gürültülü görüntüler” sağlayacak. Sony, teknolojinin daha yüksek kaliteli akıllı telefon fotoğrafçılığına izin vereceğini özellikle belirtti.

Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad