Sony Xperia 1 II ile pes etmediğini göstermek istiyor

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 9:35 am - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 9:35 am

Sony, yakın zamanda yeni amiral gemisi modeli olan Sony Xperia 1 II ’yi (Mark 2) tanıttı. 5G teknolojisine destek veren yeni teknolojilerin yanında teknoloji severler tarafından hâlâ tercih edilen bazı eski özellikleri de kullanmayı ihmal etmeyen Sony, böylelikle yeniden adından söz ettirmek istiyor.

Sony Xperia 1 II (Mark 2)  köşeleri ufaktan yumuşatılmış olsa da, genellikle keskin hatlara sahip. Üst kısma baktığımızda, damla çentik ya da ekrana yedirilmiş selfie kamera tercih edilmemiş. İnce de olsa yine bir siyah band var ve kamerayla sensörler buraya yerleştirilmiş. Dikkat çekici bir diğer detay ise, yine ön yüzde stereo hoparlörlere yer verilmiş olması. Bitmedi, ürünün 3.5mm kulaklık bağlantı noktası da bulunuyor, ki yakın zamanda bu bağlantı noktasına elveda diyen üreticilerden biriydi Sony. Demek ki Sony hayranlarından bu yönde yoğun talep gelmiş.

Tabii ki hemen her Sony modelinden beklenildiği üzere, bu telefon da suya ve toza karşı dayanıklı olarak geliyor, artı olarak Gorilla Glass 6 koruması da var.

Parmak izi okuyucu sensör ise ne ekranda ne de arka tarafta yer alıyor. Sony, bu konudaki tercihini yine sağ yan tarafta kullanmış. Böylelikle baş parmağınız ile telefonun kilidini rahatça açabilmeniz hedefleniyor.

Kamera performansı

Arka yüzeye baktığımızda ise, toplamda 4 kameralı bir sistem var (3 tanesi 12’şey MP, bir tanesi de ToF kamera). 12MP’lik kameralarda Zeiss optikler tercih edilmiş ki bu da Sony’nin ilk kez yaptığı bir şey. Tabii kamera geliştirme ekibinde oldukça deneyimli isimlerin çalıştığı da belirtiliyor. Bu kameraların hareket eden objeleri bile çok kısa sürelerde net olarak yakalayabildiği ifade ediliyor. 60FPS’de 4K çekim, düşük ışıkta net çekim, geniş açılı çekim, video ve fotoğraf çekerken blur kullanabilme, hızlı ve ağır çekim gibi imkânlar sunuluyor. Ön tarafta ise 8MP’lik bir kamera var.

Sony Xperia 1 II

Telefonun Snapdragon 865 çipset, 8GB RAM ve Android 10 işletim sistemiyle geliyor olması tabii ki sürpriz değil. Zira 2020 amiral gemisi modellerinde bu tip detaylarla sıklıkla karşılaşacağız.

Dikkat çeken bir diğer detay ise, telefonun 6.5 inç değerde 4K OLED ekranı bulunuyor. 21:9 görüntüleme oranında ve 4K çözünürlük sunuyor ve 643ppi değerde. Hatırlarsanız Sony’nin daha evvel de akıllı telefonlarında 4K çözümlerini görmüştük. Bu telefondaki OLED ekran ise, HDR desteği sunuyor, ama 90Hz değerine sahip değil. Yine de Sony, hareketli görüntülerde bulanıklığı azaltmaya yönelik kullandığı yeni teknolojiler sayesinde ekranın tıpkı 90Hz değerde gibi çalışacağını da iddia ediyor. Tabii renk ve görüntü profilini düzenlemek için kullanıcılara bir takım seçenekler de sunulacak.

4000mAh pili bulunan ürünün hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı şarj desteği sunduğu belirtilmiş.

Ürünün yaklaşık bin dolarlık fiyat etiketiyle yakında piyasada olması bekleniyor. Bakalım çıktığında bu telefona nasıl bir ilgi olacak.

Samsung Galaxy M30s ile özgürlük sizde!