Sony Walkman şaşkınlık yarattı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:32 pm

Müzik çalar dünyasının en ikonik markalarından biri olan Sony Walkman , bu kez de dünyanın en pahalı müzik çalarlarıyla karşımıza çıkıyor.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Sony, yakın bir zamana kadar müzik dünyasının da sayılı markalarından biri durumundaydı. Evet belki Sony, hiçbir zaman gerçek anlamda bir şarkının yazılması ya da söylenmesinde söz sahibi olmadı ancak eğer mesele dinlemekse, işte o zaman akla gelen ilk isimlerden biri Sony Walkman’dir.

 

Geçmişi bir hayli eskiye dayanan ve zamanının en popüler müzik dinleme aletlerinden biri olan Sony Walkman’lerin yeni versiyonları bu yıl başında resmen duyurulmuştu. Her iki cihazın da en önemli özelliği, muadillerine göre kat kat daha kaliteli ses deneyimi sunması. Tabi eğer böyle bir deneyim yaşamak istiyorsanız, kesenin ağzını bir hayli açmanız gerekiyor.

 

Sony Walkman

Sony’den yapılan açıklamaya göre, oksijensiz kasada altın kaplama tasarımıyla dikkat çeken Sony NW-WM1ZM2 modeli 4.200 dolar karşılığında satışa sunulacak. Bu gerçekten muazzam bir fiyat. Ancak eğer bu cihazın ne kadar pahalı olduğunu tam olarak anlamadıysanız şöyle söyleyelim, eğer bu cihazı almayı düşünüyorsanız güncel kurla vergiler hariç yaklaşık 73.000-TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

 

Öte yandan alüminyum kasasıyla dikkat çeken Sony NW-WM1AM2 modeli ise, 1.600 dolarlık bir etikete sahip. Tabi bu fiyatı da güncel döviz kuruyla hesapladığımız zaman, vergiler hariç yaklaşık 28.000-TL’lik bir tutara ulaşıyoruz. Anlayacağınız bu yeni müzik çalarları sıradan bir vatandaşın alabilmesi pek de mümkün görünmüyor.

Resident Evil Village Winters Genişlemesi 28 Ekim’de geliyor