Sony ve Honda işbirliğine gidiyor

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 7:02 pm

Japonya’nın en büyük teknoloji markalarından ikisi konumunda olan Sony ve Honda’nın güçlerini birleştirerek kurdukları yeni şirketin ismi ve faaliyet alanı belli oldu.

Elektrikli otomobiller her ne kadar halen günlük hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmemiş olsa da, bu durumun gerçekleşmesinin önünde oldukça kısa bir zaman olduğu söylenebilir. İşte o günler geldiğinde çoktan hazır olmak isteyen Japon teknoloji devleri Sony ve Honda, elektrikli otomobil üretim konusunda güçlerini birleştirmeye karar verdi.

İki dev ismin bir araya gelerek kurdukları yeni şirkete Sony Honda Mobility Inc. ismini verdikleri duyurulurken, şirketin ilk sermayesi olarak ise yaklaşık 75 milyon dolar yatırım yapıldı. Tabi söz konusu şey elektrikli otomobil üretimi olduğu düşünüldüğünde, bu yatırım miktarının çok az olduğu düşünülebilir ancak ilk yatırım tutarı genelde hukuksal prosedürlerin yerine getirilebilmesi için sembolik tutarlardan oluşur. Kaldı ki iki şirketten yapılan açıklamalarda da, yeni ortaklıktan beklentilerin büyük olduğu anlaşılıyor.

Sony

Hem Sony CEO’su Kenichiro Yoshida hem de Honda CEO’su Toshihiro Mibe tarafından yapılan açıklamalarda vurgu yapıldığı üzere, bu ortaklığın temel amacı iki şirketin kendi sektörlerindeki tecrübelerinden yararlanarak bir nevi güç birliğine gitmek. Ancak Honda CEO’su Toshihiro Mibe’nin altını özellikle çizdiği bir husus var ki o da Honda’nın yeni şirketten bağımsız olarak otomobil üretimine devam edeceği konusu.

Sony Honda Mobility Inc. hakkında şu an için elimizde çok fazla bilgi yok. Ancak yapılan açıklamalara baktığımız zaman, bu ortaklığın ilk meyvelerini 2025 yılının ortalarına doğru vereceğini söyleyebiliriz.

Meta VR gözlüklerinin gelecekte nasıl görüneceğini gösterdi