Sony, toplam kaç adet PS5 sattı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 6:49 pm

Sony PlayStation 5 satışları, geçen çeyrekte 2,2 milyona kıyasla ikinci çeyrekte 3,3 milyon adet satılarak, yaygın çip kıtlığına rağmen istikrarlı ve güçlü kaldı.

Oyun satışları da, büyük ölçüde üçüncü taraf satışlarına bağlı olarak, önceki çeyrekte 63,6 milyona kıyasla 76,4 milyon adede yükseldi. Tüm bunlar, oyun gelirinde yüzde 27’lik sağlıklı bir artışla 645.4 milyar yen (5.68 milyar dolar) gelir elde edilmesini sağladı. Ancak 82,7 milyar yen (728 milyon $) olan işletme geliri, geçen çeyreğe göre 3,4 milyar yen (29 milyon $) düştü. Sony’nin mali yılı 31 Mart 2022’de sona eriyor.

PS5

Peki satışlar ve gelirler arttığında kâr nasıl daha düşük olabilir? Sony geçen çeyrekte daha fazla oyun satarken, birinci taraf oyunları son çeyrekte 10,5 milyondan ikinci çeyrekte 7,6 milyona çok önemli ölçüde düştü. Bu durum  üçüncü taraf oyunlar tarafından sayılarla dengelendi, ancak yine de beklenen kar elde edilemedi. Hem Microsoft hem de Sony, Xbox/PS birinci taraf oyunlarını geliştirmek için oyun stüdyoları satın aldı, ancak Microsoft bu konuda daha üretken oldu. PS5 satışları artarken, PS4 birimleri önemli ölçüde düştü, önceki çeyreğe kıyasla yarım milyondan 200.000’e düşüş yaşandı. Sony çip kıtlığını aşmaya çalışırken PS5’i bu çeyrekte minimum satışla kapadı.

Ancak, Ağustos ayında şirket, PS5’i artık zararına satmayacağını söyledi. Üç aylık gelirdeki düşüşe rağmen, Sony’nin oyun bölümü oldukça sağlam bir temel üzerinde görünüyor. Sony CFO’su Hiroki Totoki, Ağustos ayı kazanç çağrısında yatırımcılara PS5 satış hedefinin PlayStation 4’ün ilk yılında elde ettiği 14,8 milyon birim satıştan daha yüksek olduğunu söyledi. Bugünkü rakamlara göre, PS5 satışları bu gidişatı yakından takip ediyor.

Şirket ayrıca, Mart 2022’ye kadar satılan 22,6 milyon adet için yeterli parçayı güvence altına aldığını söyledi. Bu, satış tahminlerini karşılamaya yetecek, ancak satışlar tatillerde gerçekten patlama yaparsa, çok fazla marjı olmayabilir.

Paypal’dan Pinterest haberlerine açıklama geldi