Sony PS5 yüzünden yaşanan kaos ortamı için özür diledi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 20 Eylül 2020 Pazar 4:39 pm

Sony yeni nesil konsolu PlayStation 5’in ön sipariş sürecinde fena çuvalladı. Sony PS5 ön sipariş sürecinde yaşanan kaos yüzünden özür diledi.

Sony PS5 yüzünden yaşanan kaos ortamı için özür diledi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen özel PlayStation etkinliğinde Sony’nin yeni nesil konsolunun sahip olduğu fiyat etiketi netlik kazanmıştı. Bu bilginin açığa çıkmasının ardından konsolun ön siparişe açılacağı belirtilmişti.

Sony aslında ön siparişler için ertesi sabahı işaret etmişti. Fakat işler tam olarak böyle yürümedi. Pek çok perakende sitesi tarih ertesi güne döner dönmez ön siparişleri açtılar.

PS5

O esnada tesadüfen perakende sitelerini gezenler PS5’i satın almayı başardılar. Sabah saatlerinde PS5 alma umuduyla perakende sitelerine girenler ise “stok yok” ibaresiyle karşılaştı.

İhmalkarlığın tamamı bu kadarla da sınırlı değil. Pek çok perakende sitesi eline geçecek PS5 miktarından çok daha fazlasını ön siparişe sundu. Sonradan da teslimatlarında PS5’in çıktığı ilk gün gerçekleşemeyeceği ibaresi müşterilere gönderilmeye başlandı.

Bu plansız ilerleme için oyun severlerden özür dileyen Sony önümüzdeki süreçte daha çok PS5’in ön siparişe sunulacağını açıkladı. Ayrıca yıl sonuna kadar da üretim kapasitesinin arttırılıp, daha çok konsolun oyun severlere ulaştırılacağının müjdesini verdi.

Genel olarak bakıldığında PS5’e bu kadar talep olması çok da şaşırtıcı değil. Çünkü konsolun dijital sürümü gerçekten uygun bir fiyattan satışa çıktı. Öyle ki konsolu yurt dışından aldığınızda tüm vergiler dahil 4000 TL’ye mal oluyor.

Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri belli oldu