Sony, PS5 oyun konsolunun üretimini artırmayı planladığını belirtti

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:30 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:26 pm

Sony, PS5 oyun portföyünü de genişletmeyi planladığını açıklarken başka güzel haberler de paylaştı.

PS5 konsolunun Kasım 2020’de piyasaya sürülmesine rağmen, Japon teknoloji devi devam eden küresel çip sıkıntısı ve diğer tedarik kısıtlaması sorunları nedeniyle üretimiyle mücadele ediyor. Bununla birlikte, şirket üçüncü yılı kapatmayı planlıyor ve hatta gelecek yıl PS4 kurulum tabanını geçmeyi planlıyor. Ayrıca Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, “konsol üretiminde daha fazla artış planlıyoruz, bu da bizi daha önce hiç ulaşamadığımız üretim seviyelerine götürmeyi planlıyoruz” dedi.

Sony, PS5

 

Bu haber, Çin’deki COVID-19 karantinalarına rağmen geldi, ancak yönetici “işlerin kesinlikle iyiye gittiğini” belirtti. Marka ayrıca, PS5 satışlarının, bir önceki yıla göre 11,5 milyon adede kıyasla, mali yıl sonunda 18 milyon adede ulaştığını tahmin ediyor. Özellikle Sony, platformuna özel tek oyunculu oyunlara odaklanmaktan da uzaklaşıyor.

Şimdi, daha fazla PC ve mobil oyun üzerinde çalışacak ve hatta 2025’te tüm yeni oyunların neredeyse yarısını oluşturacak canlı hizmet oyunları sunacak. Yetkili, “Oyunların tadını çıkarmayı tercih eden daha çok sayıda bireysel oyuncu olacak. onları son 30 yıl veya daha uzun süredir oynadıkları şekilde.”

iPhone 14 Pro fotoğrafları ortaya çıktı