Sony PS 5 fiyatları uçtu

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar 8:30 pm

PlayStation 5 fiyatları uçtu. Ülkemizdeki teknolojik ürün fiyatları korkutucu noktalara gitmeye başladı.

Dolar kurundaki yükseliş herkesin birinci sıradaki gündemi. Merkez Bankası tarafından verilen faiz indirimi kararı sonrasında dolar 17 lirayı görmüştü. Sonrasında Merkez Bankası piyasaya müdahale etti ve dolar haftayı 16.40 lira seviyesinden kapattı. Ancak bundan yalnızca iki hafta öncesinde dolar 9-10 lira bandında gidip geliyordu. İşte tüm bu gelişmeler neticesinde teknolojik ürün fiyatları resmen uçtu.

PlayStation 5 ülkemize 8.299 TL’den giriş yapmıştı. Ancak son zamanlarda aldığı zamlar ile beraber fiyatı 12.000 liralara gelmişti.

ps5

 

Şimdi ise iş daha korkutucu noktalara ulaşmış durumda. PlayStation 5 satın almak isteyen bir kişinin cebinden en az 17.500 liranın çıkması gerekiyor. Tabii bu bedelin tek dualsense ve oyunsuz versiyon için geçerli olduğunu söylemekte de fayda var. Eğer Türk Lirası’nın değer kaybı daha da devam ederse zamların da artarak sürmesi kaçınılmaz bir gerçek. Bu sebepten dolayı insanların teknolojik ürünlere ulaşması daha da zorlaşabilir.

Diğer konsolların fiyatlarında da zamlar var. Xbox Series S 8.500 TL, Xbox Series X ise 14.700 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor. Umarız bu fiyatlar daha da artmaz hatta düşer. Çünkü gençlerin ve oyun tutkunlarının konsol satın alması giderek daha da imkansız hale geliyor. Döviz kurundaki yükselişin son bulması ve biraz da olsa daha kabul edilebilir seviyelere gelmesi tek dileğimiz.

Renault Clio zammı bu kadar da olmaz dedirtti: Fiyatı aşırı yükseldi