Sony oyun dünyasında deprem etkisi yaratmak istiyor

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 6:08 pm

Sony oyun dünyasında son derece etkili. Şirketin PlayStation 5 ürünlerinde satış rekorları kırdığı biliniyor. Ancak bu pek yeterli değil gibi görünüyor. Şimdilerde yeni bir teknoloji ile kullanıcılarla buluşmak istiyor. Blockchain tabanlı TRON, Sony Interactive Entertainment ile anlaştı.

İkilinin önemli bir ortaklık kuracağı söyleniyor. Sony platformunun oyun içi satın alımlarda bu teknolojiyi kullanarak ucuz bir ticaret sağlamak istediği belirtildi. Böylece çok daha uygun fiyatlarla Sony oyunları satın alınabilecek.

Sony

Yaklaşık olarak 2016 yılından beri Sony, Blockchain teknolojisine büyük bir önem veriyor. Bu teknoloji ile birlikte kullanıcılara oyun dünyasında bazı kolaylıklar sunmak istiyordu. Şirket Blockchain tabanlı bir oyun platformu da kurmak gibi bir amaca sahip. Bu hedefini yerine getirebilmek için bazı ortaklıklar kurulması gerekiyordu.

 

Kurulması planlanan bu yeni platform kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik olacak. Ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem maliyetleri ise TRON ağı sayesinde uygun fiyatlara kadar çekilecek. Yapılan açıklamalara bakıldığında her iki tarafın da anlaşmadan son derece memnun olduğu görülüyor. Sony oyun dünyasında bu memnuniyeti artırma amacında.

Sütyensiz pancake sattı gözaltına alındı!

Blockchain tabanlı daha fazla oyun geliştirmek isteyen Sony markası TRON vakfı ile ortaklıklarını artırmaya çalışıyor. Böylece daha geniş bir ekosistem amaçlanıyor.