Sony mobil pazardan vazgeçmiş değil

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 2:05 pm

Sony Mobile, son yıllarda büyük kan kaybına uğradı. Öyle ki artık pek çok pazarda Sony modellerinin esamesi bile okunmuyor. Aslında her zaman durum bu şekilde değildi. Bir dönem Sony, akıllı telefon pazarında hayli geniş bir müşteri kitlesine sahipti.

Fakat verilen yanlış kararlar, katı fiyat politikası ve uygun fiyatlı modellere karşı mesafeli olunması Sony modellerinin sonunu getirdi.

Sony büyük oranda kan kaybetmiş olmasına rağmen hala mobil pazardan vazgeçmiş değil. Pazar ağını önemli ölçüde daraltan Japon teknoloji devi,  bazı modellerini tekrardan Avrupa pazarında satışa sunacak. Bu modellerden birisi de Xperia 1 III.

sony

Açıkçası ürünün 1234 Euro’luk fiyat etiketini göz önüne aldığımızda Sony’nin mobil pazarda bitme noktasına gelmesine çok da şaşırmıyoruz. Keza Android tarafında Sony’e karşı çok güçlü alternatifler var. Sony yetkililerinin bu durumu bile bile fantastik adımlar atıyor olması da oldukça ilginç.

Bu arada merak edenler için belirtelim. Sony modelleri artık Türkiye’de satılmıyor. Zaten satılsa da mevcut fiyat politikasıyla alıcı bulması oldukça zor. Çünkü Türkiye’deki kullanıcılar genel olarak fiyat / performans modellerini tercih ediyorlar.

John McAfee dövmesi komplo teorilerine davetiye çıkarttı: Şüpheli ölüm