Sony akıllı telefon pazarını kasıp kavuruyor

Yayın tarihi: 10 Ekim 2020 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 9:48 am

Son dönemde akıllı telefon pazarında güç kaybeden Sony , ürettiği sensorler sayesinde pazardan önemli bir gelir sağladı.

Akıllı telefon sektöründe pek çok üretici bulunuyor. Fakat genele baktığımızda bu üreticilerden hiçbiri tüm parçaları kendisi üretmiyor. Örneğin yonga seti tarafında tüm pazarın yükünü Qualcomm ve MediaTek çekiyor. Kendi yongasını üretebilen şirket sayısı ise yalnızca 3. Samsung, Apple ve Huawei.

Sadece yonga seti tarafında değil. Diğer bileşenlerde de benzer bir durum söz konusu. Samsung panel tarafında pazarın yükünü çekerken, Sony kamera, Qualcomm da modem tarafında önemli bir müşteri kitlesinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Geriye ne kaldı ki diye düşünecek olabilirsiniz. Hemen belirtelim. Kameralar. Malum günümüzde insanların yeni bir akıllı telefon alacakları zaman en çok dikkat ettikleri bileşenlerden birisi de kamera. Dolayısıyla telefonlarda yer alan kamera kurulumları da üreticiler için büyük önem arz ediyor.

Sizlerin de tahmin edebileceği üzere akıllı telefon pazarında kendi kamera sensörünü üreten firma sayısı çok az. Genel itibariyle yonga seti, RAM ve modem tarafında olduğu gibi sahada önemli oyuncular ön planda duruyor.

Yayınlanan son raporlara göre 2020’nin ilk yarısında üretilen her 100 modelden 44’ünün kamerasında Sony’nin imzası bulunuyor. Sony’i yüzde 32 ile Samsung ve yüzde 9 ile de OmniVision izliyor. Yüzde 15’lik kısım ise Leica, Zeiss gibi üreticilerin de yer aldığı diğer markaların elinde bulunuyor.

Ucuz kablosuz kulaklık satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri!