Sonunda! RTÜK Sevda Noyan için harekete geçiyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 4:59 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 4:59 pm

İlhan Taşçı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, “Cebimde listem hazır. Ailemiz 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan ile ilgili kararını yarın verecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Cebimde listem hazır. Ailemiz 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan ile ilgili kararını yarın verecek.

CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya adresinden paylaştığı mesajda, İzleme Dairesi’nin raporunda programa “yayınlar toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesinin ihlalinden ceza istediğini aktardı.

 

NE OLMUŞTU?

‘Yazar’ Sevda Noyan, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV’de Haber 7 yazarı Esra Elönü’nün sunduğu televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır” demişti.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı” diyerek şunları söylemişti:

“15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır.”