Sonunda başardılar… Dünya tarihinde ilk kez ‘Kara Delik’ fotoğrafı çekildi

Teknoloji -10 Nisan 2019 Çarşamba

  • Söz konusu teori, 1905 yılında yer çekimi kanunlarıyla diğer doğal güçlerin arasındaki ilişkiyi açıklamak için oluşturulmuştu.

  • Kara delikler ile ilgili elde edilen bulguların Albert Einstein'ın izafiyet teorisine katkı sunacağı belirtiliyor.

  • Kara Delik'lerin araştırılmasının en önemli nedenlerinden biri de zaman ve mekan kavramlarının orada işlememesi ve Kara Deliklerde zamanın Dünya'ya oranla daha yavaş aktığı düşünülmesi. Genel geçer fizik kurallarının Kara Deliklerde işlemediği için uzay da milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki yerlere solucan delikleri sayesin gidebilmemiz için yapılan çalışmalara katkı sağlayacak

  • Fotoğrafta, yoğun bir parlaklığa sahip "ateş çemberi"nin çevrelediği tam yuvarlak bir kara delik görülüyor. Bu parlaklığa, kızgın gazların deliğe düşmesi neden oluyor. Ortaya çıkan ışık, galaksideki milyarlarca yıldızın yaydığı toplam ışıktan daha fazla olduğu için Dünya'dan da görülebiliyor.

  • Daha önceki çalışmalarda Kara Delik'lerin etrafında bulunan yıldızların üzerindeki yer çekimi kuvveti sayesinde var oldukları tespit edilmişti. Fakat muazzam yer çekimi kuvvetleri ışığı bile içine çektiği için herhangi bir görüntüsü çekilemiyordu.