‘Sonun Özgecan gibi olacak’ tehdidi için istenen ceza belli oldu

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 5:33 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 5:33 pm

2015 yılında yakılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a gönderme yaparak bir kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diye tehdit eden Samir Balakıshıyev hakkındaki soruşturma tamamlandı. Balakıshıyev’in 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

13 Şubat’ta sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yapan Azerbaycan uyruklu Samir Balakıshıyev, bir kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit etti. Canlı yayının sosyal medyada gündem olmasının ardından gözaltına alınan Balakıshıyev hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Balakıshıyev’in Hacer K. isimli bir kadını ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

Sanığın savunmasında, olay tarihinde gerçek ismini bilmediği esmer isimli erkek kullanıcı ile takipçi artırmak amacıyla kurgusal olarak yayın yapmak hususunda anlaştıklarını, yayın sırasında Hacer’in hakaret içerikli yorumu üzerine mağdur Hacer K.’ya karşı videodaki tehdit içerikli sözleri kullandığını söylediği ifade edildi.

Samir Balakıshıyev’in videoda gösterdiği kılıcı ise daha önce bazı tarih dizilerinde figüranlık yaptığı için satın aldığını, Hacer K. ile birbirlerinden karşılıklı olarak özür dilediklerini söylediği de iddianamede yer aldı.

İddianamede, Samir Balakıshıyev’in Silahla tehdit suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Sanık Samir Balakıshıyev, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.