Songül Karlı’nın eski eşine beraat kararı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 1:52 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 1:52 pm

Songül Karlı’nın kendisini dolandırdığını iddia ettiği eski eşi Metin Yüncü‘nün de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında açılan davada mahkeme beraat kararı verdi.

Şarkıcı Songül Karlı’yı dolandırdığı iddiasıyla eski eşi Metin Yüncü ve 2 sanığın “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3’er yıldan 10’ar yıla hapislerinin istendiği davada, mahkeme yeterli delil elde edilemediğinden üç sanık hakkında beraat kararı verdi.

Songül Karlı kendisinden vekalet alarak arsasını izinsiz sattığı ve parasını vermediği iddiasıyla eski eşi Metin Yüncü’den şikayetçi olmuştu. Karlı’nın şikayeti üzerine aralarında eski eşinin de bulunduğu üç kişi hakkında soruşturma yapılmıştı. Sanıkların “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan yargılandığı 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, şikayetçi Songül Karlı ve sanıklar katılmazken; taraf avukatları hazır bulundu.

SAVCI ESKİ EŞ İÇİN CEZA TALEBİNİ TEKRAR ETMİŞTİ

Duruşmayla ilgilenen savcı, sanıklar Metin Yüncü ve Sezai Temuroğlu’nun fikir ve eylem birliği içerisinde “Nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası, sanık Ali Barbaros Ataç için beraat talep ettiği mütalaasını yineledi.
Sanık Metin Yüncü’nün avukatı Cansu Akdağ, “Nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğine dair şikayetçinin soyut iddialarının dışında dosyada hiçbir delil yoktur. Vekaletnamenin verildiği tarihten 2 yıl sonra şikayetçi ile müvekkilim canlı yayında evlenmişler, 5 yıl sonra da anlaşmalı olarak boşanmışlardır. Hileli şekilde dolandırıldığını iddia eden kişinin bu şekilde evlenmesi ve anlaşmalı boşanması olağan değildir. Bu nedenle beraat talep ediyoruz” diye konuştu.

MAHKEME ÜÇ SANIĞA DA BERAAT KARARI VERDİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Metin Yüncü, Sezai Temuroğlu ve Ali Barbaros Ataç hakkında atılı suçu işlediklerine dair soyut iddia dışında mahkumiyetlerine yeterli, her türlü şüpheden uzak, inandırıcı bir delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine karar verirken, sanık Metin Yüncü’nün yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti.

Songül Karlı yaşadığı tacizi yıllar sonra anlattı