Sonar’ın KKTC seçimleri tahmini doğru çıktı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 8:02 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 8:02 pm

Sonar Araştırma’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tahminleri doğru çıktı.

Sonar Araştırma, dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını bildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü CNN TÜRK’te Semiha Şahin’in sunuculuğunu yaptığı programa katılan SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, pazar günü gerçekleşecek seçimler için araştırmaları doğrultusunda tahminde bulunmuştu. Bayraktar, programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ve yarın ki seçimde de birinci tur, bak bunu da iddia ediyorum yarın seçim var işim bu. Tatar 30 civarı 30 veya biraz üzeri oy alacak Akıncı’da onun 3-4 puan gerisinde oy alacak.”

Dün KKTC’de gerçekleşen seçimlerin sonucu da Bayrakçı’nın beklediği gibi oldu. Seçimler, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’ın yüzde 32,34 ve Bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yüzde 29,84 almasıyla ikinci tura kaldı.

Öte yandan Twitter hesabından paylaşım yapan Bayrakçı “Sonar’ın Kıbrıs seçimleri sonuçları tam isabetle doğru çıkmıştır.” dedi.