Son röportajında vasiyetini açıklayan Metin Uca: Yakılmak istiyorum, iki yüzlü cenaze töreni istemiyorum

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 9:28 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 11:23 am

Hayatını kaybeden Metin Uca‘nın, son röportajında vasiyeti için “Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini isterdim ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. İki yüzlü törenleri istemiyorum” dediği ortaya çıktı.

Seslendirme sanatçısı ve sunucu Metin Uca dün gece yarısı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Metin Uca, geçtiğimiz sene katıldığı “Haber Bahane” adlı YouTube kanalındaki röportajında güzel bir şekilde öleceğini düşündüğünü söylerken vasiyetini açıklayarak “Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini isterdim” demişti.

Hayatını kaybeden Metin Uca sevenlerini yasa boğdu! Çok acı çok ani çok erken

“GÜZEL ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Spikerin “Yalnızlık korkun var mı?” sorusu üzerine konuşan Metin Uca, “60 yaşındayım ve yalnızım. Aman bana bir şey olursa diye bir kadınla birlikte olma taraftarı değilim. Bu o kadına haksızlık olur. Kendi adıma yetmeye çalışıyorum. Ölümden de korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum” demişti.

“İKİ YÜZLÜ CENAZE TÖRENİ İSTEMİYORUM”

Vasiyetinden bahseden Metin Uca, “Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum. ” ifadelerini kullanmıştı.

Metin Uca’nın ölümüne neden olan şah damarı tıkanıklığı nedir? Belirtileri nelerdir?

Metin Uca hayatını kaybetti