Son MetroPOLL anketi! Ekonomik sorunlardan kim sorumlu?

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 1:37 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 1:37 pm

MetroPOLL Araştırma Şirketi, ekonomik sorunları gündeme taşıyan çarpıcı anketinin sonuçlarını paylaştı. Verilere göre, ankete katılanların yüzde 63’ü mevcut ekonomik sorunlardan iktidarı sorumlu tutuyor.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, şiddetini artıran ekonomik krizle ilgili son anket sonuçlarını paylaştı. MetroPOLL Araştırma’nın sahibi Özer Sencar Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Türkiye’nin Nabzı Nisan 2022 Araştırması’nın sonuçlarını yayımladı. Katılımcılara, “Mevcut ekonomik sorunlarından en çok kim sorumlu?” sorusu yöneltildi. Buna göre, seçmenin yüzde 63’ü mevcut ekonomik sorunlardan iktidarı sorumlu tutuyor. Öte yandan dış güçleri sorumlu tutanlar ise AKP ve MHP tabanında yüzde 47-49 bandında seyrediyor.

İşte anketten sonuçlar:

 

 

 

 

 

AKP’deki oy kaybının nedenini ORC Anket’in sahibi açıkladı

HALKIN YÜZDE 71’İ SON BİR YILDA GEÇİM ŞARTLARI KÖTÜLEŞTİĞİNİ SÖYLÜYOR

Şirket ayrıca, ankete katılanlara, “Son bir yıl içinde sizin veya ailenizin geçim şartları/refah düzeyi ne yönde değişti?” sorusunu yöneltti.

Buna göre, son bir yıl içinde geçim şartlarının iyileştiğini söyleyenlerin oranı yüzde 6,8 iken, kötüleştiğini düşünenlerin oranı da yüzde 70,8 seviyesinde oldu. Halkın yüzde 21,9’u ise, refah düzeyinin değişmediğini söyledi.

Sonuçlar, parti tabanlarında incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 37,7’sinin “kötüleşti” dediği görüldü. Değişmediğini söyleyen AKP seçmeni oranı da yüzde 45,2 oldu.

MHP seçmeninin de yüzde 41’i refah düzeyinin kötüleştiğini söylerken, yüzde 39,1’i “değişmedi” dedi.