Atilla Yeşilada ‘Son kart’ dedi Erdoğan’ı uyardı! “2022, 2002 olabilir”

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:46 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 2:43 pm

Ekonomist Atilla Yeşilada konuk olduğu programda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyarılarda bulunarak, “2022 yılı 2002 olabilir, son kartınızı oynuyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, iktidara acilen radikal bir ekonomi politikası değişikliği yapma çağrısında bulunarak dikkat çeken uyarılar yaptı. Yeşilada, “Hükümete şunu söylüyorum: 2022 yılı 2002 olabilir, son kartınızı oynuyorsunuz. Ukrayna savaşı nasıl biterse bitsin, siyasi sisteme format atılabilecek duruma geldik. Artık, ya bir an önce yol değişikliği sinyali verirsiniz ya da bu iş sürmez” ifadelerini kullandı.

“Sıradaki seçim beyinlerde deprem yaratacak”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık açıkladığı ‘müjdelerin’ artık inandırıcı olmadığını söyleyen Atilla Yeşilada, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan faiz artırımı ve geleneksel ekonomi politikalarına ikna edilemediği sürece AKP’nin olası müjdeleri öne çekerek prim yapma ihtiyacı sürecek. Artık bunlar inandırıcılığını yitirdi.” dedi.

MERKEZ’DE CEPHANE BİTTİ Mİ?

Atilla Yeşilada dolar kurundaki tırmanışa ilişkin ise şu yorumu yaptı: “Kafama şu soru geliyor, akılcı bir politika olarak ilerdeki yağmurlu günlere kadar cephane kuru mu tutuluyor? Yani ‘savaş bitene kadar doları bırakalım sonra bakarız’ mı deniyor. Bu iyi senaryo, kötü senaryo ise artık müdahale etmiyorlar değil edemiyorlar oluşu. Bunun cevabı parasını TL’de tutanları için çok önemli” dedi.

FIRSATÇI DEĞİL SAĞLIKLI POLİTİKALAR

İntegral Forex TV’de Dr. Artunç Kocabalkan’ın konuğu olan Atilla Yeşilada, “İç siyaset ekonomiye o kadar kötü etki yapıyor ki dışarıdan gelen pozitif şokların sonucunu alamıyoruz” dedi. Yeşilada, şu önemli konunun altını çizdi: “Türkiye’yi Karadeniz’de bulunan doğalgaz da, İsrail ile yapılacak boru hattı da kurtaramaz. Türkiye’yi fırsatçı değil, uzun vadede ülkenin kalkınmasına destek verecek politikalar kurtarabilir.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’ndaki bir çok vekil Mart ayında başka partiye geçiyor iddiası