‘Son kale’ Ankara’nın Başkent ilan edilmesinin üzerinden 98 yıl geçti

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 8:21 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 8:21 am

Ankara’nın Başkent ilan edilmesinin üzerinden 98 yıl geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yayınladığı mesajda “Kurtuluş mücadelesinde son kale olması vasfını Başkent olarak taçlandırmış kadim merkez” ifadelerini kullandı.

Ankara, 13 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen tek maddelik yasayla Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ilan edildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yavaş, “Ankara’mız, asıl hüviyetini kurtuluş mücadelesinde kazanmış, ‘son kale’ olması vasfını ‘Başkent’ olarak taçlandırmış kadim bir merkezdir” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj paylaştı.

Mansur Yavaş ‘en çılgın projesini’ açıkladı

Yavaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

“ANKARA’MIZ, KADİM BİR MERKEZDİR”

“Kuruluşumuzun, kurtuluşumuzun ve hürriyetimizin simgesi Ankara’mızın başkent oluşunun 98. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum. Binlerce yıllık medeniyet beşiği olan Ankara’mız, asıl hüviyetini kurtuluş mücadelesinde kazanmış, ‘son kale’ olması vasfını ‘Başkent’ olarak taçlandırmış kadim bir merkezdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Ankara’ya verilen bu kutlu değer, bizlerin sorumluluğunu artırmakla birlikte Cumhuriyetimizin Başkent’ini dünya başkentleriyle birçok alanda rekabet eder hale getirmek için de bizlere güç vermektedir.

“İNSANA DEĞER VEREN PROJELERİMİZİ UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

*Bu sorumluluk duygusuyla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ankara’da hemşehrilerimizin yanında olacak, insana değer veren projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz. Tarihimizden aldığımız bu ilham, bizleri geleceğe Ankara halkının ortak iradesi ve aklıyla taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın başkent olmasında emeği geçen devlet adamlarımızı, kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Ankaralı hemşehrilerimize içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”