Son kabineden de EYT çıkmadı!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 7:38 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 8:56 pm

Yılın son kabine toplantısı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” dedi. Erdoğan’ın bu sözlerine karşın Meclis bugün tatile girdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gerçekleştirildi. Saray’da saat 15.40’ta başlayan toplantı, yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan, yılın son Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamaları sırasında, “Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak çalışmayı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” dedi.

EYT’linin umutlarına tatil arası!

“ARALIK SONUNA KADAR MECLİS’E GÖTÜRÜRÜZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinin Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve Meclis’e sunulacağını söylemişti.

Bilgin’in EYT’ye dair açıklamaları şöyleydi:

“EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar, dosyalarıyla geliyor. İncelenip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil, uzun zamandır çalışıyoruz”

MECLİS TATİLE GİRDİ

Ancak geçtiğimiz günlerde AKP, Meclis’in 26 Aralık’tan (bugün) başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara vermesi yönünde öneride bulunmuş ve bu teklif kabul edilmişti. Meclis’in bu çalışma takvimine göre, Bakan Bilgin’in ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine rağmen yeni yıldan önce EYT’liye Meclis’ten iyi haber çıkması mümkün gözükmüyor.

ENFLASYONDA NEBATİ SEÇİMLERİ, ERDOĞAN 2024’Ü İŞARET ETTİ

Erdoğan ayrıca, “Enflasyonu 2023 sonuna kadar yüzde 30’un altına düşürmek istiyoruz” derken 2024’te enflasyonu tek haneye düşüreceklerini öne sürdü.

Erdoğan bu sözleriyle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 2023’e dair enflasyona ilişkin açıklamalarını da boşa çıkarmış oldu.

Nebati, sosyal medya platformu Twitter üzerinden 3 Mart 2022’de yaptığı paylaşımlarda, “2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır” demişti.

Erdoğan buna ek olarak, “Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız” dedi.